Perşembe, Mayıs 15, 2008

Anadolu Sigorta

Ben hala Nişantaşı'ndaki gerilla etkinliğini araya durayım, bu arada Ece sayesinde Anadolu Sigorta'nın pek sevdiğim yeni kampanyasının künyesine ulaşmış oldum. Hırsız reklamındaki bebeğin tepkileri genl olarak herkesin dilinde ancak biz evcek "Kont, gel oğlum!" hareketine bayılıyoruz. O son kare kimden çıktıysa hakikaten helal olsun...

Şimdi sizi konu haberi ile başbaşa bırakıyorum efem:

Türkiye’nin en büyük sigorta şirketi Anadolu Sigorta yeni kampanyasıyla yayında. TBWA\ISTANBUL’un konkur süreci sonrasında hizmet vermeye başladığı yeni markası için hazırladığı ilk kampanya Türklerin sigorta konusundaki düşüncelerini şaşırtıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

Konut sigortasını anlatmak için 2 film hazırlanmış. Filmlerde sigorta yaptırmayı gereksiz bulan iki örnek insan tipi konu ediliyor. Su baskını filminde, hayatta her konuda tedbirini alan, aşırı titiz tipik bir beyefendi başrolde. Sigortanın ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anlattığı sırada, salondaki su borusu patlıyor ve evi su basıyor! Ve beyefendi filmin sonuna kadar sigortanın önemini anlamaksızın konuşmaya devam ediyor. Filmde karı koca olan bitenden bihaber iken, küçük sevimli köpekleri her şeyin farkında. Aynı şekilde hırsız filminde de, hırsızı önemsemeyen, sigortayı gereksiz bulan genç bir çift var. Evin bitirim babası, bilmiş bir tavırla hırsız girme ihtimalinin azlığından bahsederken, arkadaki pencereden 4 hırsız girip evi bir güzel soyuyor. Planlananın aksine filmin kahramanı evin küçük bebeği. Hırsızları baştan sona gören bebeğin oyunculuğu gerçekten oskara layık!

3 gün süren filmlerin prodüksiyonu Macaristan’da özel bir stüdyoda gerçekleştirilmiş. Filmin prodüksiyon şirketi Soda, yönetmeni Gürkan Kurtkaya.

Türklerin sigorta konusundaki yaklaşımını esprili ve gerçekçi bir dille anlatan kampanyanın radyo spotları ve ilanları da aynı zamanda yayında.

Kampanya şimdiden ses getirdi. İlerleyen günlerde, sigortaya olan bakışımız bir hayli değişeceğe benziyor.

Kampanya Künyesi

Projenin Adı: “Ne Gerek Var”
Reklamveren: Anadolu Sigorta
Reklamveren Temsilcisi: Elif Banu Kocaoğlu
Reklam Ajansı: TBWA\ISTANBUL
Creative Director: İlkay Gürpınar
Creative Head: Emre Kaplan
Yaratıcı Grup: Gökçen Yücel, Gamze İçhedef, Koray Doyran, Şükran Genç, Erkan Erdem, Bülent İlterberk, Tuğba Kantarcıoğlu
Stratejik Planlama Direkötürü: Toygun Yılmazer
Stratejik Planlama: Tuğyan Çelik
Marka Grup Direktörü: Burcu Özdemir
Marka Ekibi: Aslı Ceren Aksak, Nisan Danışman
Medya Ajansı: Carat
Medya Planlamacı: Dilhan Kolko
Prodüksiyon Şirketi: Soda Film
Yönetmen: Gürkan Kurtkaya
Post Prodüksiyon: 1000 Volt
Müzik: Stok
Kullanılan Mecralar: Televizyon, Radyo, Gazete

Filmler:

Hırsız

Su baskını

Hiç yorum yok: