Perşembe, Mayıs 15, 2008

Anadolu Sigorta Gerilla / Anadolu Insurance Guerilla



En sonunda arayışlarım neticelendi, işte size Anadolu Sigorta Gerilla aktivitesi.

TBWA/İstanbul fikirli, Lobby PR uygulamalı bu etkinlikte sokaktaki insanın sigorta konusundaki "Benim başıma gelmez" fikrini yıkmak hedeflendi. Bir hırsız, bir su basması maktulü ve bir yangın maktulünden oluşan bu arkadaşlar Nişantaşı, Bağdat Caddesi, Capacity ve İstinye Park'da ellerindeki broşürleri dağıtarak bir çığırtkan edasıyla markayı duyurdular, insanların dikkatini çektiler, sisomo için ne gerekliyse hepsini yerine getirdiler. Gerilla işlerin kavram kargaşasına düştüğü memleketimde gerçekten başarılı bir işe imza atan TBWA/ISTANBUL ve Lobby PR Halkla ilişkiler şirketini kutlarım. (Görselleri temin eden sevgili Lobby PR çalışanı Ece Ekşioğlu'na kocaman teşekkürlerimle efenim.)

This creative guerilla work idea came up from Anadolu Insurance's agency TBWA/ISTANBUL. TBWA/ISTANBUL worked with Lobby PR in this project. The aim was simple, against insurence, people has a tought of "Nothing happens to me". The goal was to clear this tought, at least let people think of it. These guys, suited as a robber, a flood victim and a fire victim, played their scenario in two malls (İstinye Park, Capacity) and on two very crowded, popular streets of Istanbul(Nisantasi, Bagdat Street). They were shouting out loud like "Don't say that this won't happen to you" and putting the name of the brand in every persons' mind crossing by. They took everyone's attention around, worked the sisomo magic. Well done job, good idea!

Lobby PR Halkla İlişkiler

TBWA\ISTANBUL
YY/CD: İlkay Gürpınar
Yaratıcı Bölüm Başı/Creative Head: Emre Kaplan
Yaratıcı Grup/Creative Group: Gökçen Yücel, Gamze İçhedef, Koray Doyran, Şükran Genç, Erkan Erdem, Bülent İlterberk, Tuğba Kantarcıoğlu
Strategic Planning Director/Stratejik Planlama Direkötürü: Toygun Yılmazer
Strategic Planning/Stratejik Planlama: Tuğyan Çelik
Brand Group Director/Marka Grup Direktörü: Burcu Özdemir

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok cok tesekkurler paylasim icin, cok yaratici, nefis!!!