Çarşamba, Şubat 07, 2007

Uygunsuz Gerçek/An Inconvenient Truth


"Merhaba, ben Al Gore, bir zamanlar Amerika'nın bir sonraki başkanıydım"
2000 seçimlerinde kıl payı başkanlığı G.W.B.'a kaptıran Al Gore sunumuna bu cümleyle başlıyor. Yaklaşık 2 saat süren, herkesin ağzına yapışmış olan "Küresel ısınma" teriminin ne olduğunu anlatan, nasıl bu hale geldiğini, ne olabileceğini ve nasıl engel olabileceğimizi şimdiye kadar halkın büyük bir kısmından gizlenen gerçeklerle anlatan, tamamen bilimsel araştırmalara dayalı ve yüzünüzde bir tokat gibi patlayabilecek bir film. Mutlaka seyredin. Mutlaka seyrettirin. Ve bu siteyi ziyaret etmeyi sakın unutmayın.
Ben filmi Kanyon'da gördüm ve kişi başına 5 YTL verdik. Eğer genel bir uygulamaysa bu özel fiyat, geneli yok Kanyon'a has bir mesele yada Garanti Bankası ile ilgili bir karar ise, ilgili kişileri ayakta alkışlıyorum. Ancak şöyle bir ironinin de altını çizmeden geçemeyeceğim. Başta medya, sonrasında da WOMM bu filmin ne kadar önemli bir belgesel olduğunu döne döne söylüyor ve bu film Türkiye'de sadece 3 (yazıyla üç!) şehirde ve 12 (yazıyla oniki!) salonda oynuyor. Yani eğer İstanbul, Ankara yada İzmir dışında bir şehirde yaşıyorsanız, küresel ısınma ve bu gerçekler sizi ilgilendirmiyor...Yazık.
Bu sebepten, internetten indirin, kopya dvd'sini alın, arkadaşınıza getirtin...Ama seyredin! Seyrettirin!
Sınırlarımız içinde(!) bu sunumu izleyebileceğiniz sinemalar:

Ankara
AFM Ankamall 444 1 236
Cinebonus (Bilkent) 266 16 27
Kızılay Büyülü Fener 425 01 00
İstanbul - Anadolu Yakası
Altunizade Capitol Spectrum 651 33 30
Cinebonus (Nautilus) 339 85 85
İstanbul - Avrupa Yakası
Levent Cinebonus (Kanyon) 353 08 53
Beyoğlu AFM Fitaş 444 1 236
Beyoğlu CineMajestic 244 97 07
Maçka Cinebonus (G-Mall) 232 44 40
Ataköy Galleria Prestige 560 72 66
İzmir
Agora Balçova 278 10 10
Çiğli Cinecity Kipa 386 58 88

Ayrıca konuyla ilgili WWF, TEMA, Greenpeace ve Türkiye için 100 milyon mesaj gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları ve organizasyonlar katılımınızı, katılımımızı bekliyor.

"I am Al Gore, i used to be the next president of the United States"
Al Gore, who loses the presidental election against G.W.B. with a suspectful result, commited himself to Earth for 6 years and ended up with an incconvenient presentation. This presentation shows what no mass media ever showed. The simple, powerful and bitter truth depending on scientific evidences. The presentation tells us what does "Global Warming" means, why we came to this point, in how serious position we are, what can we do and when we have to do.
You have to see it. Yo have to let everyone you know see it. This is not a political issue, this is a moral issue.
Please visit ClimateCrisis, WWF and Greenpeace to understand what is going on,...really.

1 yorum:

Olcayto Cengiz dedi ki...

Sevgili Destan,
Umarım gelebilirim hele ki böyle bir "başı eti yenmesi" fırsatı varken zira gerçekten merak ediyorum nasıl nereden yenecek diye :)

Sevgiler,"Olcayto"