Salı, Şubat 19, 2008

Gaste


İstanbul'da arada sırada güzel şeyler de oluyor. Bu aralar ortalıkta olan, ücretsiz bir gazete var, GASTE. Gerçekten çıkaranların ellerine sağlık, gerek tasarımı, gerek içeriği o kadar dolu ve o kadar keyifli ki. İnsanın otomobilini bırakıp sırf bu gaste'yi okuma zevkine varmak için toplu taşıma ile işe gidesi geliyor. Üstelik web sitesinde gasteyi okuyabiliyor, isterseniz bilgisayarınıza bile indirebiliyorsunuz. Daha önce Burger King'in dergisi Whop'un ne kadar kaliteli olduğundan bahsetmiştim. Şimdi Gaste'yi de buradan yazmak boynumun borcu. Radikal'in tabloide geçsek mi geçmesek mi kangrenlerinden halen çıkamadığı şu günlerde İstanbulluları böyle bir yayın ile tanıştırıkları için "Free News"e -künyede bu isim var- teşekkürü borç bilirim.
Ellerinize sağlık. Gaste, iyi fikir!

4 yorum:

z dedi ki...

Gerçekten çok akıllıca bir fikir. Peki dağıtımı nasıl gerçekleştiriyorlar? Toplu taşıma araçlarına mı bırakılıyor?

Olcayto Cengiz dedi ki...

Hayır, an itibariyle görevliler tarafından belli başlı metro duraklarında, trafik ışıklarında, otobüs duraklarının yakınlarında dağıtılıyor gördüğüm kadarıyla.

Erhan YILMAZ dedi ki...

"gaste" nin sahipleri Ticaret Odası kayıtlarından araştırıldı ve alakasız "gölge" kişiler..Ve basımı da Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen bir tesiste yapılıyor..Bilginize..

Fırat Yıldız dedi ki...

Tayyip'in danışmanı Cüneyt Zapsu'nun kontrolünde, yerel seçimler yaklaşırken 'İstanbul ne de güzel' yaklaşımıyla çıkartılan gazete. (Uykusuz'dan).
Kesin 20 dakika da bunun gibi bir sey olmali.
Yani kissadan hisse, hiç öyle birkaç kisinin özverili calismasiyla cikartilan bir gazete değil. Adamlarin her yerde dagiticilari var ve bayagi bir para yatirmislar bu ise.