Cuma, Şubat 08, 2008

No Tasar›m / No Design


No Tasarım
Sosyal Tasarım Seçkisi Yayında...
No Tasarım’ı senede 2 sayı olarak çıkarmayı planlıyoruz.
Basılan her kitabı sitemizden ücretsiz olarak da indirebilirsiniz.
No Tasarım’ı diğer tasarım dergilerinden farklı kılan en önemli yönü, sayfalarında sosyal tasarım kavramını bulacak olmanız. Çağımızın en önemli sosyal problemleri karşısında tasarımcının tavrı ne olmalı sorusuna birlikte yanıt bulmayı hedefliyoruz.
Meslek olarak biz tasarımcılar bu sorunların ne kadarına bulaşıyoruz, bizlerin neden olduğu problemler karşısında bilinçli davranabiliyor muyuz ya da farkında mıyız? No Tasarım bu soruları çoğaltmak ve sorulara yanıt bulmak için bir platform olacak.
Sosyal tasarım konulu her türlü makale, çeviri, yazı ve üretilmiş görsel malzemelere ve dünyada gerçekleştirilen sosyal tasarım etkinliklerine yer vereceğiz.
Amacımız bu derginin süreç içinde iletişim tasarımı konusunda bütün insanlığı ilgilendiren sonuçlara ulaşarak kendi manifestosunu oluşturmayı başarabilmesi. Bir sonuca varabilmek için bu seçkilerin bu meslekle ilgilenen herkese açık olduğunu hatırlatarak tekrar merhaba...
Buradan.

No Design
Social Selection Coming Out...
We are planning to publish NO DESIGN wtice a year. You can download each issue from our website, free of charge.
The most distinct aspect of NO DESIGN is that you will find the concept of social design in it. We are aiming to find an answer on where a designer should stand against the most important problem of our age.
As designers, how much of it are we engaged? Are we acting with a conscientious manner against it? NO DESIGN will be a platform to create and answer such questions.
We will publish all sorts of articles, translations and visual material concerning social design. Our goal is to reach solutions via a consensus and consequently forming our own manifesto.
To reach this goal, we remind you that all who are involved with this profession are welcome.
From here.

Hiç yorum yok: