Pazartesi, Haziran 19, 2006

Reklamcılığın "Mit avcıları" ile buluşması

Az önce öğrendim, pek bir iyi fikirlik durum yok ancak hoşuma gittiğinden paylaşmak isterim. Discovery Channel adlı belgesel kanalında "Mythbusters" adında bir program var. Bilmeyenler için, iki özel efekt uzmanının (Adam Savage and Jamie Hyneman) "şehir efsaneleri" diyebileceğimiz mitlerin gerçek olup olmadığını anlama adına yaptıkları deneyleri içeren bir program. İşte buradaki Adam Savage'ın bir şekilde reklamcılık tarihinde de önemli bir rol oynamış olduğunu az önce öğrendim.
M.A.R.K.A. yayınlarından çıkan ve türkçeye "Satan reklam yaratmak" olarak (adı ayrı muamma,kapak tasarımı ayrı)çevrilen ve orjinal adı "Hey Whipple!Squeeze this!" olan kitaba adını veren,Whipple tuvalet kağıtlarının reklamlarında Mr.Whipple (Dick Wilson) karakteri ile bu reklamların birinde arz-ı endam eden kızıl saçlı bir çocuk vardır. İşte o kızıl saçlı arkadaş bu arkadaşmış.
Bunları biliyor muydunuz programı gibi oldu...

1 yorum:

Tugrul Peker dedi ki...

bu kitabın bir bölümün okumuş ve mr. whipple ın hayatıma kattığı renklerden yola çıkarak demek isterim ki. harika bir dipnot olcayto cengiz beyim,üstadım.
nixon dan daha fazla seyircisi ve taraftarı olan mr. whipple buradan selamlarız.