Salı, Eylül 27, 2005

İstanbul'un orta yeri outdoor mecrası-1

Şu son zamanlarda fena halde kafaya taktığım ancak bir türlü hayata geçiremediğim bir proje var..İşin enteresan tarafı gerçekten verimli ve doğru bir yaklaşım olduğuna inanmama rağmen -ve öyle cevaplar da almasna rağmen- ne acıdır ki "o projeyi alırlar ve hemen bir eşe dosta yaptırırlar" inancı ile bunu sunamıyoruz bile.
Konu şu ki, Üsküdar-Eminönü ortasında bir vinç var, eminim ki gözünüzden kaçmamıştır. Denizin tam ortasında, kız kulesine yarenlik ediyor. Ve denizin ortasındaki bu yapı etrafı demir plakalarla kapatılmış, doğal olarak da kirli ve kötü bir görüntü ortaya koyuyor. Nerkes bu görüntüden rahatsız olduğunu belirtiyor, bizler de katılıyoruz ancak burası mükemmel bir açıkhava alanını da açığa çıkartmış oluyor!
Bu yapının etrafındaki kocaman duvarlara reklam verilse,düşünebiliyormusunuz Üsküdar sahil yolundanHarem sırtlarından, o noktadan geçen tüm deniz araçlarından ve Kız kulesini ziyaret eden insanlar tarafından markanız görülecek.
Hele ki konumuna göre seçilmiş uygun bir marka ve tasarım ile..Gerçekten çok güzel bir alan olduğunu düşünüyorum. En azından "İstanbul Belediyesi Çalışıyor" söylemlerinden bıkmış tüketici için yepyeni bir "renk" olacağını düşünüyorum.
Ancak bunu gerek sunduğum,paylaştığım birkaç kişi, gerek ise içten içe ben de de bu güvensizlik var.. Bu alanının kullanımını belediyelere sunduğum anda karşısına geçip çay içmekten başka bir şeyin elimizden gelmeyeceğine yönelik..

Fena bir durum...

Hiç yorum yok: