Cumartesi, Ekim 20, 2007

Concept Nestle Pure Life konkurundan çekildi

Concept, Mediacatonline’da 15 Ekim 2007 tarihinde yayımlanan ‘Nestle su markası için yeni bir ajans arıyor’ başlıklı haber üzerine ilgili konkurdan çekilme kararı aldı. Ajanstan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

Biz ajans olarak Paris International Marketing’den alınan onayla üç sene önce NPL ile çalışmaya başladık. Pazarlama planlamaları ve üstelik Erikli markası ile birleşme realiteleri üzerine kısıtlı iletişim bütçeleri ile hep bir bekleme dönemi geçirdik. Markanın lansman dönemi geldiğinde NPL’nin bizim ajans olarak stratejik ve yaratıcı yeteneklerimizi denemeden konkur açma kararına önce çok şaşırdık sonrasında ise anlamaya çalışıp nedenlerini sorguladık. Bu konudaki çekince ve endişelerimizi Petek Ulusu ile direkt olarak paylaştık. Bizde güven ilişkisi ilişkinin belkemiğini oluşturur. Ajans olarak kendimizi güven zeminine oturmuş bir platformda hissetmediğimizi ifade ettik. Petek Hanım konkurun uluslararası marka olmanın bir gerekliliği olduğunu ve eşit şartlarda yapılacağı ve üstelik Nestle markasının sadece uluslararası ajanslarının katılımı ile yapılacağı konusunda bizi ikna etti. Yaklaşık 1 aydır motivasyonumuzu çok yüksek tutarak hazırlanıyoruz. Çalışmanın sonlarına geldiğimiz şu günlerde bu sabah okuduğumuz Mediacatonline’da, Petek Ulusu’dan yapılmış olan bir açıklama bizi son derece şaşırttı. Sektör etiklerini savunan bir ajans olarak bu demecin konkura girme kararını vermeden önceki endişelerimizi pekiştiren, güven ilişkisini yok eden, talihsiz bir açıklama olduğuna inanıyor ve konkurdan çekilme kararı aldığımızı bildiriyoruz.

Saygılarımızla

Volkan İkiler
Concept Yönetim Kurulu Başkanı

Kaynak

Blogcunun yorumu: Uzun zamandır işlerini büyük bir beğeni ile takip ettiğim Concept'in bu tavrı, hani filmlerde derler ya, "Hala bir umut var" diye, öyle bir filiz yeşertti bende. Ajansın bu tutumunu, kendi emeğine ve yaratıcılığına gösterdiği saygıyı ve -anlayana-sektöre yönelik bu son derece cesur ve motive edici davranışını ayakta alkışlıyor, bu anlayışın tüm ajanslara örnek olmasını diliyorum, umuyorum...

1 yorum:

Olcayto Cengiz dedi ki...

Thanks a lot :)