Çarşamba, Ekim 31, 2007

Hadi odaya bir göz atalım/Let's zoom the room!




Avea tarafından kullanılan "Air Actions", Braun için hazırlanmış "Tarzını Yarat" ve farklı mantıktaki ekşisözlük varyasyonu "Ben Olsam" siteleri ile interaktif aleme hızlı ve etkili bir merhaba diyen sesli harfler, yeni projeleri ZoomTheRoom ile Facebook ile tavan yapmış internet komünlerini bir site altında toplayarak dünyada bir ilk'e imza atıyor ve "İnternette Toplu Konut" dönemini başlatıyor.
Şakası bir yana, yazılımı Parsera tarafından geliştirilen, tamamen farklı ve yeni bir konsepti olan ve şu anda test aşamasında odalarını kirlayamaya başlayarak açıldığı ilk 3 günde hatırı sayılır derecede kiracıya kavuşan ZoomTheRoom insanların kendilerini, yaşam tarzlarını görsel tatlarla ifade edebildikleri sosyal bir network yaratmak, komşuluk olgusunu sanal dünyaya taşıyarak dev bir apartmanda yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla projelendirilmiş. Kullanıcıların karşılıklı etkileşiminin üst düzeyde tutulması ve kullanıcı dostu menülerin oluşturulmasıyla proje son derece kolay kullanımlı ve estetik bakımdan zengin bir site olarak yayın hayatına başlamış bulunuyor. İlk etapta 40 bin odası olan apartmanda halen inşaat çalışmaları devam ediyor.

Siteyi sürüm sürüm yayına sokarak, kullanıcıların ilk defa kullanacakları bu tip bir Flash uygulamaya adaptasyonlarının sağlanabilmesi amaçlanmış. Öncelikli hedef temel araçlarla kullanıcıları bu deneyime alıştırmak ve çekirdek çevrelerini ZoomTheRoom çatısında toplamak. 2. fazla birlikte yeni uygulamalar siteye entegre edilecek ve interaktivasyon maksimum düzeye çıkarılacak. 6 kişilik bir ekiple hız kesmeden gelecek fazların çalışmalarına devam ediliyor. Toplam 8 faz planlandığı düşünülürse oldukça alternatif bir uygulamayla karşı karşıya kalacağımızı düşünmek yanlış olmaz. Gelecek fazlarla birlikte Türkiye’nin ‘worldwide’ markalaşan sosyal networklerinin en büyüğünü oluşturabilirler gibi görünüyor. Kesinlikle iyi fikir!

Ne diyelim, haydi hepberaber dikizlemeye.


After their successful projects such as "Air Actions" for Avea, "Creat your Style" for Braun and alternative forum site "Ben Olsam"(If I were...), sesli harfler (Vocal letters) now published a brand new internet project called as "ZoomTheRoom" in association with Parsera for software development. The aim of the concept is, to create a real neighbour feeling in the cyberworld. The idea is simple, you are renting a room, decorating as the way you like and sharing with the world. By the links and optional preferences, you can give clues about your personality, share your friends even your music lists.
The project goes step by step. The site published 3 days ago and even now it has considerable amount of tenants. Its first phase is on-air now and 7 more is on the way depending on the needs and suggestions of the tenants.
It seems, one of the Turkey's worldwide-internet-brand has born. Definetely a good idea!

So, be the one who zooms the room!

Hiç yorum yok: