Perşembe, Ekim 30, 2008

Lucy And Bart





Dutch Design Week 16-26 Ekim arasında gerçekleşti. Tam olarak takip edemesem bile en azıdan birini iyifikire sermek isterim. Lucy McRae(Philips Tasarım Danışmanı ve Ar-Ge takımında yer alıyor) ve Bart Hess(Design Academy Eindhoven, Man and Identity department'dan mezun bir sanatçı) işbirliği ile nefis çalışmalar yapmışlar. Kendileri bu işbirliğini modanın, mimarinin, gücün ve bedenin içgüdüsel azameti olarak adlandırıyorlar ve kalıtımsal manipülasyonun ve güzellik ifadesinin cazibesini paylaşıyorlar.

LucyandBart web sitesi
Lucyandbart blog
Lucyandbart Basın Bülteni
Bart Hess'in We make money not art ile olan son röportajı
Dutch Design Week gün gün gerçekleştirilen aktiviteler blog OK
..........
LucyandBart is a collaboration between Lucy McRae and Bart Hess described as an instinctual stalking of fashion, architecture, performance and the body. They share a fascination with genetic manipulation and beauty expression. Unconsciously their work touches upon these themes, however it is not their intention to communicate this. They work in a primitive and limitless way creating future human shapes, blindly discovering low – tech prosthetic ways for human enhancement.

LucyandBart worked at MUXX for a week during the dutch design week, great work and a very nice project called Lucy, Bart and You, where everybody got low-tech plastic surgery.

4 yorum:

Tugrul Peker dedi ki...

Güncel sanatın ve buna bağlı olarak özellikle sanatçılar arası işbirliğin(Collaboration) arttığı günümüzde buna benzer işbirliklerini ülkemizde de daha çok görmek isterim(iz?). Hatta yurt dışında grafik sanatçıları arasında böyle gerçekleşen (özellikle bu graffiti sanatçıları arasında yoğunlukta) bir çok etkinlik performans ve çalışmalar mevcut olmakta. bıkbıkbık... Nihayetinde üstadla bir işbirliği içine girmek nasip olursa bir gün ne mutlu bana.

(Kayda yazmiyim kirlilik olmasın dedim, kendi çalıyor kendi oynuyor dimeyin.)

Tugrul Peker dedi ki...

Ek olarak Eylül ayında yayınladığımız Recoil Performance Group http://iyifikir.blogspot.com/2008/09/body-navigation.html
es geçilemiyecek bir güncel performans sanatı örneğiydi. Bunun gibi kim bilir kaç örnek vardır. Eğer buna bir bilginiz eklemek istediğiniz bir haber var ise çekinmeyiniz.

Tugrul Peker dedi ki...

http://www.interesan.com/resim/170038/Lucy_and_Bart daha önce interesan.com da haber yapmış kendilerini

(ingilizcem hala kötüymüş affola)

Adsız dedi ki...

blog'una denk geldiğim iyi oldu.