Pazar, Ekim 05, 2008

Akbank iPhone mobil bankacılık


Yukarıda gördüğünüz ilan daha önce çıkıyor muydu bilmiyorum, ben bugün gördüm.
İlk bakışta bir tuhaflık yok, Akbank gayet güzel bir şekilde iPhone fırtınasına bir yelken açmak istemiş, sanıyorum özel bir widget geliştirmişler ki CeBit fuarına geliniz görünüz diyor.
Buraya kadar her şey güzel de, görselde bir şey dikkatinizi çekti mi acaba.
Eğer kullanıcısı değilseniz asla dikkatinizi çekmez ancak bir iPhone sahibi, hatta meraklı bir iPhone sahibi iseniz ekran widgetları dikkatinizi çeker mi acaba?
To do gibi...
Daha da ötesi, "Terminal" gibi.
Bu şu demek oluyor,
reklamda kullanılan iPhone cihazı illegal yazılım müdahelesine maruz kalmış, jailbreak görmüş, bir takım normal dışı widgetlar yüklenmiş.

Gönül isterdi ki, reklamı hazırlarken ajans, yaratıcı ekip bu detaya dikkat etsin.
Hoş, Apple bile dikkat etmiyorsa benim gönlümün istediğinden kime ne, o da ayrı bir mesele.

Öyle, dikkatimi çekti...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

http://dizi-izlee.tr.gg/ arkadaslar yeni actıgımız web sitemize sizleride bekleriz yorumda yaparsanız seviniriz sende onaylarsan sevinirim kullanıcım basarılar

34tech@gmail.com dedi ki...

Evet, haklisiniz sayin Olcayto bey ama, o uygulamalarin adi "widget" degil, "app", yani "application". Hatta yari Ingilizce, yari Turkce bir dil kullanmak yerine, sadece uygulama diyebilirdiniz.

Saygilarimla,
Merakli bir iPhone sahibi

Olcayto Cengiz dedi ki...

Merakınıza ve düzeltmelerinize teşekkür eder, uygulamanın "application" uygulama ikonunun ise "widget" olarak adlandırıldığını belirtmek isterim. Her şeye rağmen türkçeye sahip çıkmanıza ve düzeltmenize teşekkür ederim. :)