Cuma, Aralık 07, 2007

Nissan Pivo2

Nissan 3 koltuklu yeni konsept aracı Pivo2'yi basına tanıttı. Paralel park ve geri kullanım da zorluk çekenler için hazırlanmış bu elektrikli gelecek otomobilinde tekerlekler 90 derece, araç kabini de 360 derece dönebiliyor. Ayrıca konsolda bulunan bir robot yardımcı da sıkılmanız durumunda sürücüyle japonca ve ingilizce konuşabiliyor. Fiyatı ile ilgili hiçbir açıklamanın yapılmadığı bu yeni otomobilin yolalra çıkıp çıkmayacağı şüpheli ancak gelecek hakkında bir fikir verdiği gerçek. Seyretmek için tıklayınız.

Yazarın notu: Ben kişisel olarak asfaltta 90 derece dönen o tekerlerdeki aşınmayı, ve yavaş yavaş dönüp duran kabinin ve açılan kapının trafik gibi aceleci bir organizmada nasıl etkili olacağını sorgulamaktayım.

Japanese car manufacturer Nissan unveils its futuristic three-seat concept car 'Pivo 2' for drivers who find reversing and parking difficult. The battery-powered concept car can turn its cabin 360 degrees, making driving and reversing easier than a conventional car. The 'Pivo 2' can even turn its wheels 90 degrees, allowing the car to manoeuvre sideways thereby making it easy to parallel park without having to look back. And just in case you get bored in the car, 'Pivo 2' is equipped with a robotic agent which can conduct a daily conversation in both English and Japanese with the driver. Those of you who want to know the price of this driving miracle will have to wait a little longer because Nissan have yet to put a price on the answer to may people's driving nightmare. Click here to watch in action.

Writer's note: For my opinion, i am questioning the wheels surface abrasion when they turn on the solid road and the speed of cabin's turn depending on the hurry traffic.

Hiç yorum yok: