Çarşamba, Mayıs 17, 2006

Nintendo wii


Wii bilgisayar oyuncuları ile "diğerleri" arasında bulunan o görünmez duvarı kıracak.
Wii insanları oyunları ile daha fazla yakınlaştıracak...ve birbirleri ile de. Tabi ki soruyorsunuz: Wii ne demek?
Wii kelimesinin seslendirilişi "we"(ingilizce biz) gibi ve bu durum da oyun konsolunun herkes için olduğunu vurguluyor.
Wii dünyanın dört bir yanında bulunan herkes tarafından hatırlanabilir, hangi dili konuştuklarının önemi yok. Karışıklık yok.Kısaltmak yok.Sadece Wii

...diyor Nintendo yeni oyun konsolları "Nintendo Wii" hakkında.
Oyun anlayışı yeni bir konuma getiriliyor gibi...Bekleyip göreceğiz. Ancak eğer bir "ön-bilgi" edinmek isterseniz web sitesine göz atabilirsiniz.

Görünüşe göre iyi fikir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten de oyun dünyasının "oyun oynayanlar" ile diğer insanlar arasındaki farkı azaltması gerekiyor Wii nin bu anlamda hareket sensorlu kumandası ile başarılı olacağı kanısındayım

Tugrul Peker dedi ki...

Vukuat sadece hareket sensorlu bir kumanda olmasi degil. bu lutfen boyle anlasilmasin. biliyorsunuzki nintendo 100 yili askin bir firma, oyun kartlariyla oyun sektoruyle bu ise baslamis digerleri gibi bilg. yada elektronik ile degil. Burada farkedilmesi gereken en buyuk unsur, Sony PS3 grafik de iyi olabilir ama nintendo tarz, konsept(kavram), efsane üretir.

Wii(Revolution) her zaman oldugu gibi eglenceyi ve ozgurlugu ön planda tutuyor. Gerçekten kılıç kullanabileceğiz veya 4 arkadaş tenis oynayabileceğiz. Anneannemiz klasik müzik seviyorsa bu konsolla bir orkestra yönetebilecek, ki Wii *kesim göz ardı etmeyip, her kesime açılıyor. Buda "çocuk oyunları" tanımlasını bir kenara kesinlikle fırlatıp atıyor.

8 yaşımda ilk Nintedo'ma sahip olduğum andaki heyecanı eminim Wii'yi edindikten sonrada duyacağım ki Nintendo DS'i evde bir seramoniyle açıp kullanmıştım. Kardeşim, Annem, Babam hala o eski Nintendo (NES) ile oynamaktalar. Bu bana büyük bir keyif veriyor. (Biz ailecek sizi seviyoruz)

Buna karşı Nintendonun Türkiye pazarına girişi çok ama çok geç gerçekleşmiştir. Ve tabiki buradanda Leo Burnett Türkiye ajansına saygılarımı sunarım. 23 Nisan'da Akmerkez'de ki Nintendo'nun konuşlandırılması ve tanıtımı tam anlamıyla bir hayal kırıklığıydı benim için. PR ajansının becerebildiği tek şey Milliyet gazetesini sponsor edip "Baba beni okula gönder" kampanyası ile Akmerkez'de Super Mario Smash Football 'da atılan goller vasıtasıyla çocuklara yardım oldu. Ki medyada gördüğüm fotoğraf beni yerle bir etti; "Başarısız bir Mario *adamı mı diyim, berbat bir kostüm çalışmasımı diyim yoksa pek pek pek fena mario betimlemesi ile abidik gubidik bir fotoğraf çekimi milliyet gazetesinde.

Elde Nintendo gibi bir malzeme olup hiçbir şey yapamamak, hatta fevkalade kötü uygulamalar ile halka bunları afişe edebilmek var sadece olanak olarak öylemi?

Saygılarımı sunar, buradan Nortec Eurasia Nintendo Marka müdürlerine ve Yönetimine selam ederim. " Zorlu ile Türkiye'ye giriş yapan Nintendo sayelerinde ve sayenizde gerçekten zorlanacak"