Salı, Mayıs 30, 2006

Antalya'dan harika bir "iyi fikir"le döndüm



Tekrar herkese merhaba...Bir haftalık dinlenceden sonra tekrar şehrin koşuşturmasına geri dönmüş bulunuyorum.Üstelik de başka hiçbir şehirde görmediğim bir iyi fikir ile.
Antalya Belediyesi son yıllarda ciddi biçimde gelişiyor. "Dünya'nın turizm başkenti" olmayı gerçekten kafalarına koymuşlar ve bunun için de yapılması gereken yada gerekmeyen tüm pozitif yatırımlar ve ilerici hamleleri gerçekleştiriyorlar.Bunun son örneği de yukarıda gördüğünüz "Yürüyen merdivenli ve özürlü asansörlü üst geçit".
Bundan şehirde birden çok var...Önemli kilit noktalarda bulunan bu üst geçitler özürlüler tarafından rahatça kullanıldığı gibi, adımları yavaş yaşlı yada yürüme sorunu çeken kişilere de birebir çözük sunuyor. Yıllardır hep "Neden uygulanmıyor" dediğim bir konuyu karşımda görmek beni çok mutlu etti. Yağmurlar başladığında sonuçlar nasıl olacak bilmiyorum ama ne olursa olsun, gerçekten iyi fikir.Bu projeyi düşünenleri,sunanları ve hayata geçirenleri ayakta alkışlıyorum.

Düzeltme:Kardeşim uyardı beni,ben de fikre o kadar kaptırmışım ki kendimi gözümden kaçmış. "Özürlü" yerine keşke 'engelli' denseymiş. Özürlü çok rahatsız edici bir kalıp.Özür dileyecek bir eksikleri varmış gibi sanki" şeklinde düşüncelerini belirtti, ve son derece de haklıydı. Bildiğim kadarı ile "özürlü" olarak tanımlanan kişiler ve bu konuyla ilgili derneklerde "engelli" kelimesini kullanmayı tercih ediyor zaten.Keşke bu kadar duyarlı bir iş yapılırken bu detay da gözden kaçmasaydı.
Düzeltme ve duyarlılık için bir teşekkür de Onur Cengiz Bey'e gitmeli...

1 yorum:

Murat Kaya dedi ki...

Hoş geldiniz sevgili Olcayto