Pazartesi, Kasım 03, 2008

Yolun sonu

Nasıl başlanır böyle bir yazıya bilemiyorum...
Her şey internet özürlüsü şahsımın "Hem evden hem işten ulaşabileceğim, böyle hoşuma giden şeylerin, yazıların linklerin bir arada durduğu bir yer olsa ya" diye hayıflanmasıyla başladı.
Sonra, kendi gördüklerimi, okuduklarımı Türkçe'ye çevirmeye başladım. Bunun sebebi de tüm zamanların en sevdiğim reklam yazarı ErçinBey sebebiyle idi. Daha doğrusu o tetikledi. Zira ben sanıyordum ki bu sektörde herkes ingilizce biliyordur, ancak gördüm ki kazın ayağı hiç de öyle değil. Ben de, değil ailesinde, sülalesinde reklamcı olmayan, dişiyle tırnağıyla çalışıp hiç yardım görmemiş biri olarak istedim ki yardımcı olayım. Benim hobi alanım zamanla bir nevi çeviri alanı oldu.
İşin tuhaf tarafı ise, bu süre içinde yurt dışından da ciddi okur gelmeye başaması idi.
Bu sebeple site 2 dilde ilerlemeye başladı, deli gibi altını üstüne getiriyor internetin, işe yarar olduğuna inandığım, daha doğrusu "iyi fikir!" olduğuna inandığım reklam bazlı haberleri, fikirleri buradan paylaşıyordum.

Ancak,

Bu 3 yılın sonuna geldiğimizde, yorum bırakma özürlü okurlarıma alışmıştım, gelen tepkilere de. Ama son olaylara alışamıyorum.

Reklam dünyasının, internet camiasının ne kadar riyakar, ne kadar iki yüzlü ve ne kadar "Bana dokunmyan yılanla tavla biel atarım" zihniyetinde olduğu artık gözüme girdi. Sansürler, görmezden gelmeler, isim yapmak adına ortalara düşmeler, ismi ortalara düşmesin diye kuytuya girmeler...

Ne yazık ki geçindirmem gereken bir ailem var, yani işi bırakacak kadar cesur davranamıyorum.

Ama bu, bir şeyler yapmayacağım anlamına gelmez.

İyi fikir! süresiz olarak kapanıyor efendim. Bir süre bu yazı asılı duracak, sonrasında okuyuculara kapanacak. Gerçekten okumak, paylaşmak isteyenlere açık hale gelecek. O da paşa gönlüm isterse.

Sadece yazık demek istiyorum, bu kadar tepkisiz, bu kadar riyakar ve bu kadar tırsak olmak hakikaten mide ister...

Selametle,

OC.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Cengiz abi ne deseniz ne yapsanız haklısınız,haklıyız...Ben anlamıyorum bu sansürleme işlemini yapan ekip (yada ben bu işi yapan bi ekip'in olduğundan bile şüpheliyim) masa başında oturan ve blogspot'un ne olduğunu bile bilmeyen geri kafalı birisi mi???

Sorgu yok sual yok nedir bu kapama hevesi bizdeki....İnternet çözüm olmalı problem değil...

Ben bile bu işlere karışmazken blogspotla ilgili bir poster yapıp sansüresansür.org'ye gönderdim.. ve yayınlandı... (düşünüyorumda bu durumu neden bu kadar uzatıyolar... bu zihniyet daha ne kadar devam edecek???)

Saygılarımla (Yazmasanızda sizi takip edeceğim...)

Adsız dedi ki...

blog lara özgürlük....

Erhan YILMAZ dedi ki...

Yolun sonu mu yoksa başka nice yolların başı mı bilemem ama , hayırlısı olsun...
Tüm camiaya kolay gele...

julien dedi ki...

bu işi yapmayı düşünen bir öğrenci olarak her gün bilgisayarı açtığımda ilk baktığım siteyi görememek üzücü..hiç değilse 'I'll be back' demenizi isterdim.iyi fikir için teşekkürler

samcan dedi ki...

iyifikir ile yeni tanışmışken... keşke böyle bitmeseydi diyeceğim ama kararınıza saygısızlık etmek istemiyorum.

Adsız dedi ki...

Kayıtsız kalmak hiçbir şeyi değiştirmeyecektir.

A.Burak Bal dedi ki...

Bence sizi gerçekten okumak isteyenlere okutun blogunuzu. Yani belli bir komünite okusun blogunuzu. Yorum özürlü okurlardan kurtulmuş olursunuz?

Adsız dedi ki...

Cok Dogru hakLısın.


"MyTechSis Otomobil Ödüllü Seo Yarışması"

Adsız dedi ki...

Abi blogunuzun yakın takipçisiydim bu yazıyı görünce çok üzüldüm, kararına saygı duymak gerekir ama bir düşün tekrar bizi yazılarından mahrum etmessin umarım..

Adsız dedi ki...

Bi’ Café Crown Arası

Bence en iyi fikir bu. :)

AKABEY dedi ki...

Acabâ biraz akrostiş miydi bu hayat bize? Yada birazcık politik geldi mes'eleler bize.. Değil mi? Aslında "İyi Fikir", düşüncelerimizin bize yansımasıydı.. Yada yok yok değildi. Olsa güzel olurdu ama.. Bitiyorsa sebebi var. Duyalım saygımızı, bırakalım kaygımızı. Herkes herkesin istediği gibi olamaz. Değil mi sonraki yorumcular?

Sezai Yıldırım dedi ki...

Sana Hak vermemek Elde Değil

g3da dedi ki...

.İnternet çözüm olmalı problem değil...

aynen öyle ;)

boyasanati dedi ki...

Blogsbot'da da mı sansür var yahu? Ben burayı yabancı şirketin sitesi diye sansür yok sanıyordum. Yahu bundan daha 5-6 yıl öncesine kadar, internette sansürün S'si bile yoktu. Hatta internete sansür gelmesi teknik olarak imkansız filan diye konuşuluyordu her tarafta. Türkiye neredeyse bitti, sansüriye başladı. Herkes birbirini sansürlüyor. Acaip bir millet olduk. Herkes tek tip olup sansürlenecek insan kalmayana kadar bu sansür devam edeceğe benziyor.
Yazıklar olsun millete bu zihniyeti aşılayanlara.

Serhan dedi ki...

Özgür bir dünya, özgür bir sanal alem nerde ? O günleri görmek nasip olurmu?

kozamatura dedi ki...

yolun açık olsun