Perşembe, Eylül 18, 2008

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots




MGS4: Praying Mantis from AF on Vimeo.

MGS4: Pieuvre Armement from AF on Vimeo.


Ne zamandır eklemeyi düşünüyordum, sonunda videoları toplu halde yapımcının kendi sitesinden bulabildim.

Efem Konami firmasının Metal Gear Solid serisi oyun dünyasında önemli bir yere sahip olup gerçek bir eser* olarak görülmektedir. Kurgusuyla senaryosuyla aslında oyun severlerin 2009 yılında sinema filmini bekledikleri bir şaheserdir(hayır abartmıyorum). Yukarıdaki videolar serinin son oyunu Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots'un loading ekranını beklerken izlediğiniz tv kanalları. Yani toplam 12 dklık(bu loadingin yani yüklemenin bu kadar sürdüğü manasına gelmiyor) 10 adet motion graphic video(hareketli grafik videoları)Apple'ında işlerini yapan prodüksiyon firması LOGAN tarafından tasarlanmış.

Bu kadar ilgiyi çeken şey nedir? Oyunların nekadar gelişebildiği artık neler içerebildiği (evet artık bir çok oyunda reklam olsun yada sanatsal açıdan çeşitli eklemeler ve içerikler mevcut fakat bu başka) ve Japon Konami firmasının özellikle tasarımcı Yoji Shinkawa'nın bu sektörde fevkalbeşeri oynamalarıdır. Oyun dinamiği, müzikler, özellikle MGS serisinin vazgeçilmez özelliklerinden yapay zeka gelişimleri, tekrar kurgu senaryo ve karakterler...


Oldukça ilgimi çekti, MGS nin karakterleri ve senaryosunu geçmişini merak ettim hatta bu oyunun bir Türk Fan sayfası olsada Türkçe geniş bilgi edinsem.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir çalışma ne denebilirki. tebrikler.