Cuma, Ağustos 01, 2008

Cuma Postası

Malesef bu Cuma çok da keyifli bir posta sunamıyorum sizlere...

İktidar partimiz kapatılmadı. Siyasette hiç bir değişiklik olmadı, TE çıktı, zafer konuşmasını yaptı, DB'da yakında çıkar, kürsüden gene kendisinden başka kimsenin anlamadığı şeyleri sıralar...Güngören'de insanlık tarihinde sıralamaya girecek boyutta iğrenç bir saldırı yapıldı. Bu saldırıya karşı televizyonlarımız rating inançları bozulmasın diyerekten hiç istiflerini bozmadılar. Sonradan istifini bozanlar arasında ise Ali Bulaç gibi konuya güzel girip bir noktada transa geçerek kendini kaybedenler limon sıktı...

Az önce haberlerde vardı, Konya'da bir yurt binası çökmüş, hayatını kaybeden gencecik oğlanlar, kızlar var...Ödüm patlıyor bir insan müsvettesi çıkıp "Kim bilir ne yapılıyordu orada ki bina başlarına yıkıldı" diyecek derse diye...Hoş, dese kaç yazar, amnesi ulusal rahatsızlığımız oluyor gibi.

İnternet alemlerinde "kapatılanlar" treninin son vagonu Daily Motion oldu. Hayır benim anlamadığım, bu kadar gerizekalı bir tutum olabilir mi? Bu sitelere her şekilde ulaşıldığı biliniyorken, bu anlamsız davranışlar, bu dünyaya rezil olma halleri nedir?

Ha bu arada, kapatma demişken, devlet dairelerinde kreşlerin kapatılması durumundan kaç kişi haberdar acaba? "Getirmeyin kardeşim çocuğunuzu işe! Nasıl, anne misiniz? E o zaman otur evnidne kadın ne işin var iş hayatında, yerini bil höt!"

Doğal gaz yeniden zam yedi...Zam oranı da %40 olarak açıklandı...Yaz mevsimindeyiz ya, kimsenin ruhu duymuyor...Yazıyla, yüzde kırk arkadaşlar...Hadi gidin patronunuzdan aynı oranda zam isteyin bakalım ne oluyor...Ama bunu mu kafamıza takacaz, biraz daha güneş yağı sürüşelim, ölümlü dünya...

Sigara da böyle...Kimse farkına değil...Bu ülkede kavgalar çıkacak arkadaşlar, dediydi dersiniz...Kavga ne kelime, birbirini öldüren çıkarsa inanın şaşırmam. Ama yaz ya, açık havada içiyoruz ya, problem değil...

Sigara yasaklandı.
Bazı semtlerde ciddi içki yasağı var.
İnternet üstünden pek çok site yasaklandı.
Devlet dairelerinde kreşler dışında pek çok kısıtlayıcı -ve nedendir bilinmez genelde etek boyu gibi konularda- yasak var.

Bilmiyorum ama, hiç hoşuma gitmiyor...

Bu arada, bu internet kapatmaları üstüne sevgili Selim'in bir önerisi, Fırat'ın da bir isyanı var. Mutlaka okuyun, okutun, paylaşın.

Hiç yorum yok: