Cuma, Temmuz 25, 2008

Cuma Postası

- Advertlover Hanım bu aralar -haliyle- furya olan olimpiyat işlerinin en son halkasını, Gorillaz ekibinden çıkan"Olimpiyat Maymunu"nu bizlerle paylaşmış.

- Ebekulak Bey, LA müzesindeki dinazor ile zaten şahsıma destek vermişti, ancak öncesinde yaptığı bir "Petek Bal" tespiti var ki, katılmamak mümkün değil.

- Arabadelisi, Mini Clubman için yapılan "Go-kart hissi" benzetmesini ispatlayan bir videoyu sunmuş, bir de yeni McLaren'i bizlerle tanıtırmış. (Bu arada Mini Clubman haberini de bulup ortaya çıkaran Carluvr başlı başına bir kritik site olma yolunda emin adımlar atmaya devam etmiş.)

- ElmaAltShift "Sen hayal et"le uğraşmaktan kendi bloğunu biraz öksüz bırakmış, ama en son beni benden alan bir çalışmayı, "Parthenon alınlıkları"nı gözüme sokmuş öyle gitmiş.

- Bigumigu, gecenin bir yarısı canınız ciğer çekerse nereye gidersinizin cevabını veren Ciğerci Naci Usta ile ilgili nefis bir haberi bulmuş çıkartmış. (Bu arada ciğerci-naci uyağına da dikkat çekmek isterim)

- Günümüzün küçük geleceğimizin büyük yazarlarından olmasını beklediğim Selin hanım bir gece vakti sabaha karşı sıfırikiyirmide Shamamciyan bloğunu hayata geçirmiş.

- "Love Guru" absürd saçma filmlere gülebilen birisi iseniz son derece komik, "You don't mess with the Zohan" ise absürd saçma filmlere gülebilen birisi iseniz bile son derece kötüymüş. Abyss ise yıllar sonra bile halen büyüleyici, büyülenmiş sevdiceğizi seyretmek ise büyünün ta kendisiymiş.

- Dark Knight bu sabah gösterime girmiş. Sırf IMAX seyredecem diyerekten galayı reddetmek ne kadar akıllı bir hareketmiş görülecekmiş. İzlenimler muhtemelen Pazartesi burada yer alacakmış.

- FriendFeed çılgınlığı gerçekten çılgınlıkmış. Takip etmek, her bir post u okumak, aman hiçbir şeyden geri kalmayayım derken kafayı yemek, gözleri kaybetmek içten bile değilmiş.

- Antifit bey gözünü karartmış 4 günlük kaçamak yapmaya karar vermiş, rotayı belirlemiş....Ama o kadar :) Rota üstündeki "durulası yerler" için bir bilene, Sayın internete dönmüş.

- NReklam, geleceğin trendlerinden birisi olması beklenen görselli arama için süperli bir özet çıkartmış. Viewzi burada sizi beklermiş.

- Picdit 8 nükleer patlama fotoğrafını toplayıp vermiş. (Bu arada, atom bombasının gerçek etkisini öğrenmek isterseniz, ya da sadece benim gibi bir Einstein famatiği iseniz E=mc2'nin biyografisini okumanızı şiddetle tavsiye ederim.)

- Colourlovers, "Renk körleri için web filtresi" ile bence çok çok iyi bir işi bizimle paylaşmış. Böyle düşünceli işleri alkışlamak lazımmış.

- Diggdays, "
1322 Days of Top Diggs in: All Stories" başlığında bir zaman çizelgesi ile tüm konu başlıklarında en fazla "digglenen" konuları derlemiş.

- Designwalker, Photoshop ile "Haydi yazıları yakalım, bükelim, parlatalım" diyenlere fevkaladenin fevkinde yol gözteren çalışmalar, ipuçları derlemiş toplamış.

- Hepimizin komik sınav cevapları olmuştur. Ama buradakilerde gerçekten güldürüyormuş. Bilhassa "Use calculus to find the identity of Batman" epey iyiymiş.

Hiç yorum yok: