Perşembe, Haziran 07, 2007

Rize/Ardeşen notları...

Geride bıraktığım 2 ay içerisinde burada karşılaştığım enteresan gelen mevzulardan bir kuple.

* Çayken'te bir bakkal ile aramızda şöyle bir selpak mendil muhabbeti geçti.
- Mendil ne kadar?
- 250 bin / 350 bin
- (avucumda bir 250 bin lira durmaktadır) ha iyi, versene bi tane.
- (bakkal pembe bir selpak çıkarıp koyar masaya, 250bin lirayı alır) Abi 100bin daha rica edecem
- E 250 dedin.
- 250 olan düz beyaz olanı abi, bu pembe, kokulu
- E beyaz olandan ver o zaman?
- Beyazından yok ki abi...
- !?!?!

* Komutanın cep telefonunu servise bırakmak için girdiğim Nokia bayisinde yanımda duran adam cebinden çıkarttığı şatafatlı Nokia 8800'ını yetkil servis elemanına uzatarak şöyle dedi: "Ha bu alet bozuk, yapun bunu, çevir sesi vermii"...

* Rize'de bir balıkçı, tezgah bomboş, tezgahın arkasında bir arçelik buzdolabı duruyor, tezgahın üstünde de bir kartonda şu yazı var: "Balıklar dolapta"

* Karşıdan karşıya yürüyerek geçen güvercin gördüm burada. Bir de kafa önde, kanatlar arkada birşey düşünüyor gibi. Önünden bisiklet geçti, durdu, bisiklete baktı dik dik, geçtikten sonra yürümeye devam. :))

* Devriyede bir köyde meyve suyu getirdiler. Yan sanayi Fanta. Adı "Chat". Sloganı da aynen şöyle; "Sanal dostlukların gerçek tadı"

* Trabzon-Rize arasında bir ocakbaşı var, adı "Sana ocakbaşı. Kendin pişir kendin ye." Adı bu kadar net başka müesseses bilmiyorum ben.

* İsimlerden açılmışken, Rize'de "Camii önü mahallesi camii" adında bir camii var. Giritli Heraklet'in ilk paradoksuna Rize'den tokat gibi bir cevap :))

* Karadeniz otoyolu Nisan'da açıldı. Rize AkParti'nin Tayyip Erdoğan'ın bu jestine teşekkürü afişlerle oldu. Şu anda otoyolun etrafında RTE'ın resmi basılı afişlerde aynen şu cümle yazıyor; "Açtığın yolda yürümeye söz veriyoruz."

* Dolmuşta geçenlerde birisi para uzattı, 500 bin eksikmiş, şöför "Ablacım verse bi 500bin daha yollarmısın" dedi, önde oturan diğer alakasız bir yolcu "Yoksa ben vereyim" diye atladı!

* Dolmuş demişken, "Rize sanayide inecek var mı" diye 2 kere soran şöföre "İnecek olsa zaten söyler ne baaraysun" diyerek posta koyan teyzeye buradan alkışlarımı yollamak istiyorum.

* Ardeşen'in Belediye ambleminde silah var...Kelimeler kifayetsiz.

* Bal heryerden alınır. Ama burada direkt arı alabiliyorsun.Yada kum, çakıl, saman...Ciddiyim...

( Bu arada, 317. dönem olarak askere gelecek ve Rize eşrafına düşecek yakını oluşacak olanlara şimdiden söyleyeyim benimle irtibata geçip bilgi alabilirler.)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

2 AYDIR BENDE SUREKLI SITENIZE GIRIYORUM... OTOMATIK HER GUN ACILAN SAYFALARIM ICINE KAYITLISINIZ... HER GUN BIR SEY EKLENMEDIGINI GORUNCE UZULUYORDUM:) NIHAYET BUGUN BIR SEY YAZMISSINIZ:)

Adsız dedi ki...

Bağırıyorum:)
Ben Eskiden Çaykent'te otururdum bundan 5 sene önce eski oturduğum mekanın bu kaliteli blogda olması çok hoş ayrıca çok şaşırdım
http://turkbloglar.blogspot.com/
bu yüzden seni günün bloğu yapıcam bizim oraları gördün bizdensin artık...

Olcayto Cengiz dedi ki...

Teşekkürler :)
Hem site hakkındaki fikirlerin hem de "günün bloğu" olduğum için :)

ehe dedi ki...

birşey değil:)

Adsız dedi ki...

pek sayın olcayto bey,
adam gibi askerliğinizi yapınız adamı hasta etmeyiniz..hiç işiniz yokmuş gibi şu blokunuzu da kurcalamayınız çok rica etçem...
erhan

esrArengiz dedi ki...

abi süper malzemeler var rize'de.

esrArengiz dedi ki...

çok malzeme var Rize'de. yaşayan bilir...

Adsız dedi ki...

müteşebbis blog sahibi beyhude evladım;

bloğunuzu dinledim..yaş geç, okuma zayıf, oğlana okutuyorum.Maaşallah pek iyi okuyor. Biraz haylaz ,evlendireceğiz ,helal kız bakıyoruz..neyse, gençlerin böyle beyhude eserlere taş çıkaran çalışmaları ziyadesi ile müteessir olunacak bir vaka..Gözlerinden öperim yavrum..
-A.O.L.G?

Adsız dedi ki...

Sizce en güzel ilimiz neresi?