Perşembe, Ocak 25, 2007

İyi fikir nedir?/What is a good idea?


"Daha önceden bilinen fikirlerin daha önce hiç biraraya getirilmedikleri şekilde birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan şey iyi fikirdir."Ne diyebilirim ki, gerçekten İyi fikir! :)
"When you take two ieadb which known before and combine them in a way never been done before, you got a good idea." What can i say...It is a Good idea! :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

'İyi fikir'?..
İlk bakışta 'hah, işte yurdum insanı' dedirten,bizim çokta yabancı olmadığımız görüntüler bunlar. Fikir iyi bulunabilir, ironik olunabilir.Fakat bir çok ülke insanın da bloğunu takip ettiğini bile bile, neden böyle bir görüntü için 'Welcome to Türkiye'? Hepimizin belleğinde elbet,görmeye alışkın olduğumuz, Türk işte deyip geçilmeye mahkum bir çok komik görüntü var. Hadi diyelim biz çerçevenin çok içindeyiz, artık iyi göremiyoruz, peki ya dışarıdakiler? Açıkçası bu başlık altında, Türkiye'de yapılan başarılı bir işi 'iyi fikir' olarak görmeyi dilerdim.Ya da pratik zekamıza yakışır bir başlık..Başka bir yerde görmüş olsaydım kesinlikle bu şekilde bir eleştiri yapmaya gerek bile duymazdım. Ama diyorsan ki top benim topum, topumu alır giderim, saygım her zaman sonsuz..
T.U. :)

Olcayto Cengiz dedi ki...

İşte en sonunda beklediğim yorum geldi...Başımıza ne gelirse zaten bu ezikliğimizden geliyor. Böyle bir görüntüyü belleğimizde görmeye alışık değiliz, sadece böyle cinliklere alışığız. Buna rağmen böyle bir resmin tepesine "Türkiye"ye hoşgeldiniz" yazıldığında hemen "auvvv,ne ayıp, cık cık ck"ı yapıştırıyoruz. Halbuki durumumuz budur. Bugün bir yata binerseniz, ve duş almanız gerekirse, eğer 10m. civarı bir ufak yat ise, şöyle bir sistem görürsünüz, tuvalette lavabo musluğu uzar, tepedeki yere takılır ve siz duş alırsınız. Bu iyi bir fikirdir, ancak bunu da koysak, "Aaa, duş yapamamış bak napıyor" deriz. Hepimiz gülüyoruz halimize, ama o kadar kendimizle barışık değiliz ki böyle görüntüleri gördük mü kendimizi küçük düşmüş görüyoruz. Yukarıda görmüş olduğunuz resim dünyanın ilk "Taşınabilir duşu"...Bunu görmüyoruz ama...O kadar küsüz ki kendimize, dünyanın ilk mobil duşunu değil su pompasıyla duş yapan iki adamı görüyoruz. Biz kendimiz gülüp geçiyoruz senin de dediğin gibi, ancak yabancılar böyle görmüyor ve biz esas "Amerikada göğsümüzü kabartan Türk" başlıkları atmayı kanıksadık. Yaratıcılık, fikir illa şatafatlı yada etkileyici olmak zorunda değilir. Dünya'nın ilk taşınabilir duşu işte bu kadar basit ve samimi bir objedir. Ve bunu da bir tek biz düşünebiliriz belki de. Zekamızla, kendimizle bir an önce barışalım lütfen.

Saygılar bizden.

Adsız dedi ki...

Haydi öyleyse, zekamızla barışalım ve caddelerde, kaldırımlarda duş alalım su pompalarıyla! Buradaki iyi fikir tabi ki görülebilir, nerede ve nasıl uygulandığını göz önünde bulundurmazsak tabi. Ülkeni seviyorsun ki, eleştirilere cevap verip, kendi adına mesajlarını sıralıyorsun,ben de seviyorum ve bir fotoğrafın dışına çıkmaya çalışıp rahatsızlığımı belirtme ihtiyacı duyuyorum..Üzerine tartıştığımız insanlar bir yatta, plajda veya evlerinin bahçesinde değiller. Uygarlıktan gayet uzakta, ülke dışından gelen insanların hiçte yaratıcı olarak göremeyeceği bir durumdalar ve maalesef her yerdeler. Yaratıcılıklarını göstermek adına mı, hayır. Dikkatini çekerim ki bizim pratik zekamız her zaman tembelliğimizden kaynaklanmıştır. Bunun örneklerini de bilgine sunabilirim müsait bir zamanda. Beni rahatsız eden ne fotoğraf, ne gözüne çarpan 'iyi fikir', yalnızca başlık. O da tamamen bloğunun başkaları tarafından da ilgiyle takip edildiğini bilmemden. Anladığım kadarıyla eleştiriyi hep aynı yönde beklemişsin, zaten cevabın hazırmış, benim eleştirimdeki 'iyi fikir'i kaçırdığını düşündüm cevabından sonra..Yine de teşekkürler, saygına..;)

T.U. :)

Olcayto Cengiz dedi ki...

Çenenizden korktuğumdan değil dün akşamki balığın hatırına başlık ve ilk cümleler değişmiştir sayın T.U.