Cuma, Temmuz 21, 2006

GAMEBOY micro




Ads of the World'de gördüğüm bu reklam artık bardağı dolduran son damla oldu. Nintendo'nun ısrarla Almanya'da Avustralya'da vb. yerlerde işlerini Leo Burnett'e vermesine anlam veremiyorum. Olmuyor arkadaş olmuyor. Bu ne yahu! Bir Nintendo fanı ve reklamcı(ancak bir olcayto'nun çırağı diyebiliriz) olarak üzülüyorum böyle şeyler görünce. Hele Türkiye'deki başarısız konumlandırma beni daha da çileden çıkarıyor. Başka ajansmı kalmadı milyon dolarlar veriyorsunuz sayın Nintendo. Yeni oyun konsolu Wii kampanyasıda buna benzerse vay halimize diyorum. Açın konkur geliyim diyeceğim nerdeyse. Leo Burnett beceremiyorsunuz, elinizde böyle büyük bir malzeme varken eğlence varken yapamıyorsunuz. Breh!


4 yorum:

Erçin Sadıkoğlu dedi ki...

Neden bu kadar eleştirdiğini anlatabilir misin? :)

İşi ayakta alkışlayalım demiyorum ama benim hoşuma gitti. Cesur ve ürünün ne olduğunu, isminin nereden geldiğini anlatmayı da başarıyor. Hem de bakar bakmaz.

Aisha dedi ki...

Aslında ben de beğendim :) Mesaj çok direk bir şekilde verilmiş ve 'böcekler' tiksindirici gösterilmemiş.

Adsız dedi ki...

"Ads of the World'de gördüğüm bu reklam artık bardağı dolduran son damla oldu."
Tuğrul bey,
Hayatını okuyup yazarak kazanan biri olarak "raklamcılık" endüstrisindeki birinin (sizin) reklam konusundaki eleştirinize hiç bir şey demeyeceğim. Ancak olasıdır ki; metin yazarlığı da yapıyorsunuzdur- yapmamanız da pek bir şey değiştirmez. Üstte alıntıladığım cümledeki deyim bardağı "taşıran" damladan söz eder. Oysa sizin ifade ettiğiniz bardağı dolduran "son damla" bardağı doldurmuştur ve böylelikle bir sorun da yoktur!
Ayrıca "Başka ajansmı kalmadı..." cümlenizdeki soru eki "mı" ayrı yazılır.Aynı şekilde "Wii kampanyasıda ......" cümlesindeki "da" da ayrı yazılır.
"Hakkı Devrim" öğretisinden gelmiş biri olarak özellikle de ilgi ve kariyer alanınız olan reklamcılıkta (bence her alanda olduğu gibi) Türk dilini doğru düzgün okuyup yazmaya özen gösterilmesi (bir zamanlar radyo ve TV'lerde olduğu gibi ve şimdilerde bilgisayar aracılığıyla yapılan yazışmalarda süregelen "dil yozlaşmasına" katkıda bulunulmaması ricamdır.

Tugrul Peker dedi ki...

Saygıdeğer Feran teşekkür ederim.


"""Erçin Sadıkoğlu said...

Neden bu kadar eleştirdiğini anlatabilir misin? :)

İşi ayakta alkışlayalım demiyorum ama benim hoşuma gitti. Cesur ve ürünün ne olduğunu, isminin nereden geldiğini anlatmayı da başarıyor. Hem de bakar bakmaz. """

Neden bu kadar eleştirdim? Çünki zeka dolu değil, beni tatmin etmiyor ki ben zaten nintendo kullanıcısıyım, (he tabi 8-9 yaşındaki gençlerimize hitap ediyor derseniz birşey demem.) elde nintendo gibi bir marka varken hayalgücü sınırsızlaşıyor, ama bu mikroskobik yaratıklar esprisi beni heyecanlandırmıyor, kendini anlatabilir fakat yeterli değil. Uygulama? Evet güzel. Yapılabilecek olanlar bu olmamalı benim savunduğum budur.