Pazartesi, Temmuz 28, 2008

Bu haftasonu neler öğrendik?(Ya da İzmir notları)

- (Merak etmeyin, spoiler yok) Dark Knight olmuş...Yani epey olmuş. Kişisel fikrim IMDB'de 1.sırada olmasının biraz abartıya kaçmış olmasıyla birlikte, iki buçuk saatlik hakikaten nefis bir suç filmi olmuş. Başka hiç bir şey için değilse bile, Heath Ledger'ın Joker performansı için bile izlenir. Öyle ki, O'nun olmadığı sahneler bize bomboş geldi :) Ayrıca, gene kişisel fikrim, filmde yer alan bir sahne vardı ki, bence tıpkı kadın kokusu, sapık, olağan şüpheliler, shining gibi filmlerle tarihe geçmiş sekanslardan birisi olmaya aday. Yahi bence oldu da, adaylığına siz karar verirsiniz...(İstinye Park'da gidecek olanlara önemli not: Birincisi, arkaya doğru alın koltuklarınızı, ikincisi de ara vermiyorlar, kolanızı suyunuzu çişinizi önceden halledin zira tekrar ediyorum, tam iki buçuk saat)

- Metallica gene zımba gibiymiş. 2. konserlerindeki faciadan sonra bu sefer durumu kurtarmışlar. Bendeniz yeni basçıya ısınamadığım ve hafızamda 3 küsür saati ile unutulmaz bir yerde duran 93 konserinin tadı sebebiyle gitmedim, ancak içim içimi yedi, bir Fuel olsun, bir Memory Remains olsun dinleyecemeyecem canlı diye, ki içim rahatladı çalmamışlar.(Ne kadar virgüllü bir cümle oldu bu böyle) Konser hakkında detaylı bilgi, resimler, bir video, izlenimler ve Jaymz Bey'in dövmeleri gibi pek çok bilgiyi Ebekulak Bey'den okuyabilirsiniz efenim.

- Onur Air ile bir İzmir seyahati yaptık, film olurdu sanırım. İzmir'e inmeden sağ motor durdu, tek motorla indik. Dönüşte ise 1 saat rötarı yedik. Yedik demişken, Onur Air'de modaya uymuş artık uçakta yediğiniz içtiğiniz her şey fiyata tabi. Hadi buna tamam dedim de, check-in deskinde bulunan, ve ilk sıra ya da exit sırasından istiyorsak, yani daha geniş koltuk tercih ediyorsak 10 YTL fazla ödememizi gösteren A4 tabela hakikaten nefisti. Kaptanla, "50 milyon fazla vereyim evin çatısına bırakıver be hacı" diyaloğuna girmeme ramak vardı. HAni ucuz etin yahnisi diyeceğim ama burada saatsiz etin yahnisi olacak...Rica ediyorum Atlas falan biraz daha saat meselelerini artırsın.

- Başka bir şehirde ağırlanmak güzel. Sizi seven ve sevdiğini belli eden kayınpeder ve kayınvalidenizin olması ayrı güzel. İkisinin tek potada eritilmesi ise (Bu deyimi çok severim, her fırsatta kullanmaya özen gösteririm) daha da güzel. Vallaha dönesim gelmedi hiç.

- İzmir ve boyoz ikilemesi biraz daha katmerlendi. Hakkaten başarılı bir şey. Bizim "simit" dediğimiz şeye İzmirlilerin "Gevrek" demesi de bir garip oluyor. Zira simit alma için yaklaştığınız çekçekçiye "Hocam gevrek mi?" diye İstanbul ağzıyla sorduğunuzda "E eveet?" demesi konuyu bilmiyorsanız karşınızdakinin güvenine saygı duymanıza sebep olabiliyor.

- İzmirliler keyiflerine çok düşkünler be kardeşim. Yer gök kafe restoran...Et konusunda hakikaten Ege durumu var, benim gibi et delisi bir karnivorun "Yaani, güzel" diyebileceği bir ete bayılınabiliyor. Ha ama söz konusu zeytinyağlılar olunca da roller patadanak değişiyor, "Of nefismiş" diye yumulduğunuz bir zeytinyağı tabağını ellerinin tersiyle iteleyip "Yaani, güzel..." deme sırası onlara geçiyor.

- Ayçekirdeğine çiğdem dediklerini daha önce paylaşmıştım. Şimdi paylaşacağım bilgi ise daha çok bir uyarı, İzmirli hanım alırsanız, siz de ayçekirdeğine çiğdem demeye başlıyor, çok değerli bakkalınızı bile eğitip çiğdem dediğinizde ayçekirdeği istediğinizi anlamasına yol açıyorsunuz.

- Evet İzmir kızları hakkaten güzel oluyor da, kardeşim en güzelini ben aldıysam, insan sevabına bir tane daha üretir...Kardeşimiz var, arkadaşımız var...

- Bu arada İzmir erkeği yaramaz denir ya, orasını bilemem, ama erkekleri de güzel be kardeşim. Kordon da böyle açıkhava defilesi izler gibi bir durum oluyor.

- İzmir havaalanı iç hatlar gidiş terminalinin klimaları bozuk, bu sebepten "İzmir iç hatlar gidiş buzhanesi" daha yakışacak bir isim.

- Son olarak da, bir İstanbullu için, hayat hakikaten buraya göre çok daha ucuz oralarda.

- Emekliliğimde oradayım.

- Tüm İzmirlilere selam ederim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir izmir'li olarak severek okumadım dersem yalan söylemiş olurum :) Teşekkür eder, çeşme taraflarına da bekleriz bir dahaki sefere :)

Olcayto Cengiz dedi ki...

Seve seve...Oraları da bir görmek lazım, dinle dinle içim şişti oraların kumsalını denizini :)