Perşembe, Eylül 11, 2008

Ben Ölmeden Önce...



"Ölmeden önce şunu yapmak isterim..." projesi çeşitli etkenlerin bir kombinasyonundan esinlenmektedir: (1) Polaroidin "ölümü" (2) emniyet kontratları adı verilen bir psikolog aracı, ve (3)bu basit ve gayet açık soru sayesinde insanları kendi hayatlarında neyin gerçekten önemli olduğu konusunda düşünmeye (ve bu yönde davranmaya)itmek.

Olay şöyle gerçekleşiyor: Polaroid ile fotoğrafınızı çekiyorsunuz, Siyah kalemle polaroidin beyaz kısmına ölmeden önce ne yapmak istediğinizi yazıyor, fotoğrafın arkasını imzalıyor isminizi yazıyor ve postalıyorsunuz. Proje aynı zamanda kitaplaştırılmaya da çalışılmakta. Sende katkıda bulunmak istersen sitede submit* bölümünde neler yapman gerektiği ayrıntılı olarak anlatılmakta.

Blondie:There are two kinds of people in the world, my friend. Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!

-----------------
The Before I die I want to... project was inspired by a combination of factors: (1) the “death” of the Polaroid, (2) a psychologist’s tool called safety contracts, and (3) a passion to get people to think about (and act upon) what is really important in their lives through this simple, very straight-forward question.

Hiç yorum yok: