Cuma, Şubat 29, 2008

Coca Cola Mutluluk Fabrikası işe alımlar başladı! / Coca Cola Happiness Factory Hiring!


Coca Cola Mutluluk Fabrikası'na yeni elemanlar alıyor. İlgili haber ve linkleri burada bulabilirsiniz.

Coca Cola Happiness Factory is hiring new staff. For details and links, visit here.

Take Zero online film okulu/Take Zero online film school


Sean Michael Duran ve Peter Bryan Men tarafından her Salı ve Cuma günü film yapımı üzerine ipuçları ve çeşitli örneklerin paylaşıldığı çok keyifli bir site. Sinemayı seven, sadece sevmekle kalmayıp bir şeyler üretmek te isteyen herkesin faydalanabileceği bu kişisel siteyi buradan inceleyebilir, sıkı bir takipçisi olabilirsiniz. Ellerinize sağlık çocuklar, gerçekten iyi fikir!

TakeZer0 is an online film making site created by Sean Michael Duran and Peter Bryan Men to share their knowledge for those who want to shoot their own movies. You can check out ths site on here and be a follower of them. They are sending new tips on Tuesdays and Fridays. Keep up the good work guys. Good idea!

Burst Labs


Daha önce size burada Musicovery hakkında bilgi vermiştim biraz geçte olsa.Şimdi ise ok daha güzel bir eleme sistemiyle yeni bir müzik sitesi. Son bağımlılığım, tavsiye ederim. Buradan girip inceleyiniz.

I've mentioned about Musicovery in here before, and now, we have another winner! Here is my new addiction, a music site with election for your mood. Try it on here, have fun.

PS3 Kafa Takibi/PS3 Head Tracking

Playstation3 demişken, geçtiğimiz günlerde PS3 Eye Kamerası ile gelecek hakkında bizlere bir ipucu verdi. Sisteme bağlı kameranın oyuncunun başını takip ettiği, başının hareketlerine göre tepki verdiği bu sistemle gelecekte Call of Duty yada benzeri fps tipi oyunlar oynarken duvarın arkasına yada yukarı bakmamız için başımızı eğmemiz yad ayukarı kaldırmamız yeterli olacak gibi gözüküyor. Böyle bir oyun deneyimi gerçekten gözalıcı olacaktır. Ne diyebilirim ki, iyi fikir!

The new head-tracking technology that was being demonstrated for the PlayStation 3’s PlayStation Eye camera at GDC last week. The system simply works like this, camera lockes on your head and when you move your head, the game reacts to your movements. When this technology got in life, you will be playing a PlayStation 3 first-person shooter and will simply lean your head to see around the corners. Amazing...What can i say, good idea!

Patapon


PS oyunları her geçen gün çıtayı çok başka bir noktaya getiriyor...Benim bile-ki bilen bilir pek aram yoktur oyunlarla- başından kalkamayacağım oyunlar çıkartan PSP, bu yeni oyunu ile sadece gözünüze parmaklarınıza değil dilinize de hükmediyor. Melodi çok fena dilinize takılıyor. İyi fikir!

A great game from PSP...again! Good idea!

İnteraktif Fanatik / The Interactive Fan

Avusturalya Futbol Federasyonu için Lowe+Rivet tarafından hazırlanmış nefis bir çalışma. İyi fikir!
A great work by Lowe+Rivet for Australia Football Federation. Good idea!


(Künyesini biliyorsanız lütfen ekleyin / If you know the credits, please leave a comment)

via Tuğçe Ural

Perşembe, Şubat 28, 2008

Dramatic Chipmunk versus Dramatic Lemur



Weapon of Choice

Şu günlerde işsel darlanmalarım hat safhada...İş bu eskimeyen klibi, parçayı benimle aynı dertten muzdarip kişilerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Bir gün bizde aniden koltuklarımızdan doğrulacağız, bakalım ne zaman...

I have some job issues in these days...I want to dedicate a song and a video from my-all-time-favourites-list to those of you who have the same "issues"...
One day, we will rise from our chairs. One day...

starcraft-2 protos mothership




Kesinlikle harika bir iyifikir. Kara delik beni bitirmiştir. İlgilenenler için terran ırkında da harika fikirler mevcut.


Okulu 2002 de değilde 2003 de bitirmeme ve 4 tencere yakmamıza sebebiyet veren oyunlardan biriydi ilk starcraft... Diğerleri counter ve championship manager (nam-ı değer şapşip)

Çarşamba, Şubat 27, 2008

The Ebb and Flow of Movies: 1987 - 2007



1987'den 2007'ye kadar, hoş bir tasarımla bütünleşmiş gel-gitli film arşivi:) Görülmeye değer..İyi fikir!

The ebb and flow of movies from 1987 to 2007. A beautiful graph of movie theater box office revenue over the years.
Good idea!

Ben Affleck & Jimmy Kimmel

Daha önce burada Jimmy Kimmel ve Matt Damon arasındaki itişmeyi, ve bunun sonucunda Jimmy'nin sevgilisi tarafından hazırlanan klibi görmüştük.
Jimmy Kimmel bu duruma içerlemiş ve aşağıdaki cevabı uygun görmüş...Çok komik çok!!

We had seen here the first episodes of Matt Damon - Jimmy Kimmel "saga", with a song created by Jimmy's girlfriend. Now, we have a response from Jimmy below...Its hilarious, you gotta watch it!!



via Ebekulak

Pazartesi, Şubat 25, 2008

Kağıttan "Howl'un Yürüyen Kalesi"/Howl's Moving Castle Papercraft











Origami ile büyümüş bir kuşak olarak, haydi saldıralım arkadaşlar! Delice bir uygulama, iyi fikir!
Yapmak istiyorsanız, buradan yada buradan pdf formatında indirilebilir haline ulaşabilirsiniz.

We are a generation grown up with origami. So, lets do a castle now! You can download the pdf versions on here or here. Good idea!

2007 Grafik Tasarım Dili/2007 Graphic Design Inspiration


Fevkalade faydalı, ders gibi bir link. Tıklayalım, inceleyelim, okuyalım, kıskanalım...
Very educative link. Let's click on, lets get amaze, let's get jeaolus...

Nikon Universcale




Maddenin en küçük yapı taşından başlayarak, evrenin uçsuz bucaksız köşelerine gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Buradan buyrun.İyi fikir!

"We are able to view all entities, from the microworld to the universe, from a single perspective. By setting them up against a scale, we are able to compare and understand things which cannot be physically compared" and this is what Universcale does. Click to explore. Good idea!

tenku T.U.

WTF?! (Why Thats For?!) / Sebep?


Eğer aranızda rusça bilen iyifikir! takipçisi var ise -kaza bela bu yazıyı okuyorsanız o da kabulümdür- ne yazdığını, neden bahsettiğini yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim.
If any of you good idea! readers know russian -you can be visiting this site and reading this sentence accidentaly, doesn't matter- please leave a comment for what this is about.

Yorumsuz...

Yazmazsam içimde kalırdı...
Aşağıdaki iş bu ay içerisinde DDB Milan tarafından yayınlanan VW işi.
Bu da 2 ay önce Honda'nın yarışmasına yolladığım çalışma. (1 Şubat'ta yarışma süresi bittikten sonra portfolyo bloğumda yerini aldı)
Honda'da dereceye girmedi, ona takılmıyorum da...

Neyse, öylesine bir serzenişti sadece.

(The first work above, done by DDB Milan for Volkswagen. The second work is done by me for a national Honda Ad Competition. My work couldn't pass the election, I'm not angry for that. Also i'm not trying to say that "Hey look, a copycat", this can be a common idea. But my anger is...Whatever, just wanted to share my disappointment covering me day by day. Well, fishing is another good job also...)

Eski fotoğraf arşivi/Vintage photo archive




Fevkalade nostaljik fotoğraf arşivi niteliğinde bir blog. Bindokuzyüzlerin film setleri,Marilyn Monroe, Nixon, sanayi devrimi amerikan sokakları vs...

A great blog/site with a collection of vintage photos. Movie sets from 1900's, Marilyn, Nixon, industrial revolution, first days of American Streets and many many more. Good idea!

Cuma, Şubat 22, 2008

Guitar Hero Turntable




Guitar Hero için yeni bir kontrol.
A new control pad for Guitar Hero.

Casio Exilim

Casio'nun dijital kamerası Exilim'in YouTube yükleme özelliğini göstermek için yapılmış harika bir açıkhava+gerilla+viral çalışması.
Bu çalıma işin sokağa bir hafta boyunca hergün bir poster yapıştırılıyor, posterin üstünde ise:
"Kameranın önünde poz verin. 10 dakika içinde Casio Exilim'in sihri ile YouTube'da olacaksınız." yazısı ve Exilim'in ön yüzünün görüntüsü var.
Ve evet, yazıyı gören insanlar duruyorlar ve poz veriyorlar, ve tıpkı posterin dediği gibi 10 dakika içinde YouTube'da görüntüleri yayınlanıyor.
Ancak, düşündükleri açıdan değil :)
Nefis bir iş, iyi fikir!



Great work, good idea!

Perşembe, Şubat 21, 2008

Alberta Travel




Kanyon'da veya metrolarda yapsalar ya Uludağ'a, Kartalkaya'ya çıkmak gelsin içimizden bu karlı günlerde..Çok basit bir uygulamayla, koy bankları gitsin. Ama yok, bizim billboardlarımız yanlış yazılmış metinlerle, arkada kalan, görünmeyen outdoorlarla dolu..Ha bir de henüz cep telefonu yasağı bitmiş mi bitmemiş mi belli olmayan otobüslerimizde Avea'lı tutacaklarımız var. Evet.
Alberta Seyahat'le dağa çıkmak iyi fikir!

In select locations across Toronto, a new campaign from Travel Alberta puts transit riders into chair lifts climbing high into the Rockies. A good idea!

Venture Communications, Toronto/Kanada
YY/CD: Jon Mychajlyszyn
SY/AD: Brad Van Schaik
F/P: Jason Stang
Grafik Tasarım/Graphic Design: Marcelle Faucher

Teskere! İyi fikir!

15 ay sonunda bitti. 3 ayı yenifoça komando diğer 12 ayı Erzurum da bir köy karakolunda muhabere eri olarak ve aynı zamanda hücre odasında(santral) kitap okumak ile geçen bir yaşam.

Yaslı gittim şen geldim aç koynunu ben geldim.

Çarşamba, Şubat 20, 2008

Beatbox Tele2


Site "Hollandaca" yada "Flamanca" olduğu için ne sitesi olduğunu malesef anlayamadım. Sanıyorum telefon kartı ama emin değilim. Ancak gerçekten fena eğlenceli, fena keyifli...Tıklayın.
(Sitenin bilgisine sahip birisi olur da yazarsa sevinirim)
The site is in Dutch or something i guess, that's why i couldn't understand what it is about, but i guess telephonecard. But anyway, its a huge fun to play. Click here. (If you know what it is about, please inform)

via my luv

Salı, Şubat 19, 2008

Heroes by Alex Ross


Alex Ross ve Heroes...Muhteşem ikili...
Alex Ross and Heroes...Perfect Match...

Gaste


İstanbul'da arada sırada güzel şeyler de oluyor. Bu aralar ortalıkta olan, ücretsiz bir gazete var, GASTE. Gerçekten çıkaranların ellerine sağlık, gerek tasarımı, gerek içeriği o kadar dolu ve o kadar keyifli ki. İnsanın otomobilini bırakıp sırf bu gaste'yi okuma zevkine varmak için toplu taşıma ile işe gidesi geliyor. Üstelik web sitesinde gasteyi okuyabiliyor, isterseniz bilgisayarınıza bile indirebiliyorsunuz. Daha önce Burger King'in dergisi Whop'un ne kadar kaliteli olduğundan bahsetmiştim. Şimdi Gaste'yi de buradan yazmak boynumun borcu. Radikal'in tabloide geçsek mi geçmesek mi kangrenlerinden halen çıkamadığı şu günlerde İstanbulluları böyle bir yayın ile tanıştırıkları için "Free News"e -künyede bu isim var- teşekkürü borç bilirim.
Ellerinize sağlık. Gaste, iyi fikir!

Rambo, Cloverfield

Rambo:
IMDB: 7.9
Olcayto: 7.9
Tam anlamıyla Rambo'nun kapanışı. İnsan bittikten sonra hem bitmesin, birkaç tane daha arka arkaya seyretsin istiyor, hem de böylesine bir finali daha bozmak istemiyor. Yazan, yöneten, yapımcılığını üstlenen ve oynayan Sylvester Stallone. Yönetmen koltuğunda bence çok harika bir iş çıkartmış, eğer orada ünlü bir yönetmen adı olsaydı eminim ki pek çok sinema eleştirmenimiz "Gene bir savaş başyapıtı, destansı bir anlatım" diye methiyeler düzerdi, ancak kas yığını bir adam olunca pek çok göz kaslardan arkasını seçemiyor sanırım.
Rambo ile büyümüş, "Rambo bıçağı" almış, kafasına annesinin eşarplarını bağlayıp bahçeye "Keşke şurada bir çamur yığını olaydı da içine girip saklanaydım" diye umut eden gözlerle bakarak büyüyen bir jenerasyon olarak, ben çok beğendim.

Cloverfield:
IMDB: 7.9
Olcayto: 5 (O da 4,5'dan 5)
Büyük umutlarla gidip tam bir hüsranla çıktığım film oldu. Pek çok yerde "The Host"(Gwoemul) ile karşılaştırılan bu filmde önce pozitif yanları sayalım:
Gerçekten iyi fikirler var içinde. Ben mesela -tıpkı The Host'da olduğu gibi- canavarın tasarımını beğendim. Efektler keza öyle. Başındaki uyarı yazıları ilk anda sizi bir belgesel havasına sokuyor. Kasetteki eski kayıt/yeni kayıt ilikilendirmesi ve bir noktaya kadar hareketli çekim gerçekten sarıyor sizi. Ses kalitesi iyi.
Negatif olarak:
Oyunculuk namına hiç bir şey yok, koskoca bir sıfır. Görsel efektler ve handycam tadı ile koca bir film çekilir mi, evet! O filmden sağlam bir hikaye ve oyunculuk çıkar mı? Hayır... Bana soracak olursanız film The Host'un "Yaratığı bir kenara bırakın esas insanların hikayesi trajedisi" amacını aynen kopyalamış ancak başarılı olamamış. Canavarı çok iyi saklıyor uzun süre, taa ki filmin en sonuna kadar, ha ama orada da bir karşılaşma var o kadar. Yani canavar hakkında bilgi istiyorsanız, unutun. Tıpkı Lost'da olduğu gibi gene deli gibi konuşmalar başladı, "Aslında canavar bir tane değil birden çok canavar var, yüzleri farklı" gibilerinden YouTube videoları havalarda uçuşuyor...Çok iyi bir film olabilecekken koca bir zaman kaybı olmuş kanımca. Seyrettiğim sinemada film bittiğinde kimse kıpırdamadı ve herkes oturduğu yerden sövmeye başladı ki hayatımda ik defa böyle bir şeye şahit oldum...
Ama benim için tüm filmi özetleyen yanında kız arkadaşıyla sinemada yanımızdan geçen genç bri arkadaşımızdı:
"Herşey tamam da, bu arkadaşlar 20 dakkada bir bu boyutta bir canavarla Manhattan gibi bir yerde nasıl 'karşılaşabiliyorlar'?!?"http://www.blogger.com/img/gl.link.gif

Bu arada...Bu filmdeki Nokia hegamonyası nedir allahaşkına?!?! Tamam ürün yerleştirme, reklam vs tamam da...Hadi adamların telefonları Nokia, hadi videoya çeken kız Nokia'ya çekiyor..da...kardeşim...O metro sahnesindeki Nokia afişinin önünde durma ve kameralı -afedersiniz- dallama arkadaşın "Nokia" yazısına zum yapması nedir yahu?!?

Rinspeed sQuba

Adım sQuba, Rinspeed sQuba.
Name is sQuba, Rinspeed sQuba.

6-16 Mart 2008 tarihleri arasında Ceneva Otomobil Fuarında yakından görebilirsiniz.
Can be seen in Geneva Motor Show on March 6-16/2008.

Inspired by the white Lotus Esprit (The Spy Who Loved Me)

Cuma, Şubat 15, 2008

Hürriyet 60.Yıl Özel Ödülü/Kırmızı

Bu yıl 5.Düzenlenen Kırmızı reklam ödüllerinde yer alan, "İnsan Hakları" konulu özel yarışma birincisi...
İnternette bulmakta zorlanılıyor genelde, buyrunuz, faideleniniz.



Yaratıcı Ekip: Güven Ağır - Zümrüt Piyale

Perşembe, Şubat 14, 2008

Sonunda...Indy geri döndü! / At last...Indy is back!



Büyük versiyonu burada.
For bigger version, click here.

YouTube:

3 grafik sanatçısı savaş çıkartabilir mi? / Can 3 graphic artists make a D-Day?



Teşekkürler Tuğçem'

Directdaniella.com


Çok etkileyici, bir o kadar da güçlü bir site...Ben nişanlı ve çok aşık bir adam olarak fazla bakınmadım ama siz bekar ve gerçek aşkı bulamamış arkadaşlara benden sevgililer günü armağanı olsun.
Bakın bakalım fotoğrafçılık kolaymıymış.Tıklayın.

You have to check out this site. A good idea! Click here.

Draft FCB/Orange County, USA
Şef YY/Chief CO: Chris D'Amico
Sorumlu YY/Executive CD: Scott Johnson
YY/CD: Teddy Brown
SY/AD: Andrew Lincoln
RY/C: Brad Meyers, Zachary Schmitz
İnteraktif Yapımcı/Interactive Producer: Scott Davis

via

Musicovery


Bugün keşfettirildiğim yeni alışkanlığım! İş yaparken müzik dinlemeyi sevenlerdenseniz, ve ruh haliniz değiştiğinde canınız ona göre bir şeyler dinlemek istiyor vemp3 listenizden de sıkıldıysanız, budur arkadaşlar! Buradan.

I just got discovered this site by a colleague. If you like music while working on computer, and fed up by your mp3 list, desperately needing to listen some music depends on your mood, this is it! From here.

Teşekkürler Özer Yarımcalı

Fransa'da afiş krizi


(Bugün elektronik posta ile elime geçen bir konuyu paylaşmak, eğer doğru ise bir şeyler yapmak isterim. Aşağıda yer alan metni noktasına virgülüne dokunmadan altına imzamı atarak size aktarıyorum)

Türkiye, Viagra alsam da olmuyor! Türkiye, ne bir gece ne de bir ömür için...


Fransa Toulouse sokaklarındakı Afiş, ama biz hala Fransız mallarına hücum edelim

Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz afişte böyle söylüyor. Bu çirkin afiş bir süredir Toulouse sokaklarını süslüyor.
Hatta Fransa'nın başka şehirlerinde de olduğu söyleniyor. Türkiye'nin AB üyeligi için referanduma gidecek olan Fransa halktan destek sağlamak için bizi son derece rencide edici bir afiş kullanıyor. Afişte Türkiye'yi bir kadın, Fransa'yı ise erkek temsil ediyor.
Başlıkta "Bir gece için, hatta Viagra kullansam bile çekilmezsin" deniliyor. Üstelik Türkiye'yi temsil eden kadın türbanlı. Biz oturup "Türban nasıl daha modern olur?" falan diye tartışaduralım, bazıları "Örtünmek güzeldir" reklamını cok yaratıcı buladursun, adamlar erkeğin üzerine atlayan türbanlı kadın görünümündeki Turkiye'yi reddeden erkeğe şunları söyletiyor;
"Viagra etkisinde bile seninle bir geceye evet demem." Yani Türkiye oldukca çirkin, türbanlı ama bir gece için istekli bir kadın.
Düşünsenize. Yıllarca uğraşsak böyle negatif bir reklam yapamayız yani. Afişleri sokaklara kimin astığı bilinmiyor. Ama asıl merak ettikleri bu konuda Türk hükümetinin ne yapacağı.

Fage Yoğurt / Yogurt



"Saçma derecede yoğun yoğurt"

New York City'de her yıl yapılan geleneksel balonlu geçit töreni için hazırlanan enfes bir açıkhava uygulaması. İyi fikir!

A great outdoor created for NYC's annual hot air baloon festival. A very very good idea!

Ogilvy/New York
Sorumlu YY/Executive CD: Joe Johnson
YY&RY/CD/C: Debbie Kasher
SY/AD: Arturo Gigante

via

HEMA ve IKEA

Kaç zamandır buraya eklemek istiyorum unutuyordum, sabah sevgili Senem sayesinde başka bir eğlenceli siteyi görünce aklıma geldi, her ikisi birden göz zevkiniz için aşağıdalar. HEMA'da bekleyin, IKEA'da kurcalayın.

HEMA
IKEA

For a long time i was trying to add last IKEA web site and forgetting constantly. This morning my colleague,Senem sent me another great site and i wanted to add both above for your eye candy. Wait for HEMA, digg in IKEA.

Çarşamba, Şubat 13, 2008

Pepsi Max - Şeker Kontrolü

Johann Lipowitz

Paul Young - Wherever I Lay My Hat Thats My Home


Oasis - Don't Look Back in Anger


Kendisini yeni keşfettim, heme aşağıda yer alan Natalie Imbruglia ile beraber performansı ile.
Bu iki performansını da paylaşmak istedim...İşin garibi, bunun aynısını Ebekulak Bey bir arkadaşımın doğumgünü için yapmıştı, bari söyleyeyim de yatırım yapsın yeteneğine :)

I just discovered him by the video below with Natalie Imbruglia. The weird thing is, Mr.Ebekulak did nearly the same thing for one of my friend, i think i have to force him to do more :)

Grammy 2008

Sürekli söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim sanırım...Yanlış zamanda doğmuşum...
Arabalar, şarkılar, kıyafetler...Yanlış zaman...

I born definetely in the wrong time. Cars, music, suits...Definetely the wrong time...


Kraliçeye Saygılar / Respect The Queen

Part1:

Part2:

Matt Damon - Jimmy Kimmel

Jimmy Kimmel ile Matt Damon arasındaki bu durum nedir bilmiyorum ancak gerçekten çok eğlenceli bir hal almış anladığım kadarıyla. Bilen birisi açıklayabilirse sevinirim :)

I don't know what is going on between Matt Damon and Jimmy Kimmel but obviously it became a hilarious one. If somebody know the thing, please inform me.







EclecticAsylumArt

Bunları izleyin / Watch these:


daha fazlası için tıklayın / click for more

dayanamayıp almak isterseniz burayı tıklayın / if you wanna buy one of these paintings, click to start spending.

PicLens


Gerçekten akıllara ziyan, sıkı bir bağımlılık ve alışkanlık yaratan, şimdiye kadar gördüğüm en işe yarar resim arama tarama eklentisi. Buradan inceleyip indirebilirsiniz. Demosunu da aşağıda izleyebilirsiniz.

Really mind blowing, easy to become your new habbit, the most useful add on works as a picture finder i've ever seen till now. You can check it out more on here, and watch the demo video below.


Salı, Şubat 12, 2008

Kenguru Engelli Oto / Kenguru Car for Disabled People


Yukarıda videosunu gördüğünüz bu aracın adı Kenguru. 2 yıl önce iyifikir!de yerini almıştı. Neden tekrar burada olduğu sorusuna gelince, bırakılan yorumlar ve atılan mailler ile bana sıklıkla bu aracın nereden temin edilebileceği soruluyor. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu aracın Macaristan'da satıldığı, fiyatının 12,500 - 14,500 dolar arası olduğu, Macaristan'ın engelli vatandaşlarına bu aracı ücretsiz verdiği gibi doğruluğu tartışılır bilgilere ulaştım. Son olarak da üreticisinin Rehab adlı bir şirket olduğu bilgisine ulaştım ve buradan paylaşmayı borç bildim.
Umuyorum birilerinin dikkatini çeker, birilerinin işine yarar.
Daha önce burada yer alan haber burada.
Üretici firma web sitesi burada.

The video above belongs to a very very car name as Kenguru. It took place in goodidea! 2 years ago. The reason of this "news reload" is, i had quite a lot mails from some disabled friends who are asking about this vehicle. So, i did a little research, and i ended up some information such as, this vehicle is made in Hungary, cost between $12,500 - $14,500, Hungary government gave this vehicle for free to their disabled citizens. I cant say that these are %100 true news, just results from internet. But i found the manufacturer, Rehab, and i hope these informations can help some of you my friends.
Kenguru 2 years ago in good idea!, is here.
Manufacturer of Kenguru is here.

Pazartesi, Şubat 11, 2008

Ford Focus Orkestra - Orchestra


Ogilvy/London
YY/CD: Greg Burke
SY/AD: Dom Sweeney
RY/C: John Crozier
Compositor: Craig Richey
Prod.Şti./Prod.Co.: Biscuit@Independent London
Y/D: Noam Murro
Post Prod.: The Mill

Postbank


Hemen kredi ile anında 50,000 Euro'yu alın götürün.
Take away 50,000 Euros in instant credit.


BBDO Düsseldorf, Germany
YY/CD: Carsten Bolk
SY/AD: Jacques Pense
RY/C: Andreas Walter

via

"24"-1994 versiyonu / "24"-1994 version

Dial-up Jack Bauer


İşin ironik kısmı, bazılarınıza bu videoda gösterilenler bilimkurgu gibi gelecek ama, ben (ve pek çok kişi) bub dönemi yaşadık...

The ironic part is, most of you guys would find this video prehistoric or sci-fi, but i -and lots of people too- passed through these times.

Amnesty International Ball

Kazara Oluşan Bilgisayar Oyunu Porno Arşivi / The Accidental Video Game Porn Archive


Eğer oyun fanatiği iseniz, kıkırdayacağınız kesin. Buradan.
If you are a game-geek, you can be sure that you're gonna like this one. Click here.

Eğer ödül sizin hakkınız değilse, kimsenin hakkı değildir / If you don't deserve an award, who does?




2008 One Show

TEMA 2/B Arazileri Tekrar Satışta!


Tıklayın, haberdar olun, imza kamanyasına katılın, engel olun. Yeşil sadece bir boya rengi olarak kalmasın!

İçkili araba kullanma / Don't drink and drive


Yapan kim, müşteri kim, ne zamanın işi hiç bir blgim yok, ancak bayıldım. Kesinlikle iyi fikir! (Fikir iyi olsada sadece işin çuvalladığını düşünüyorum ancak. Zira şişe kapağını açan genelde barmen olduğu ve şişeyi kapaksız olarak müşteriye verdiği için)

I don't know who did this, when did this, for whom did this but i loved it. Definetely good idea! (The idea is good ok, but i think taht there is a huge gap in the main goal. Considering the fact that the bottle opens by bartender, not by customer, it is a little chance to be seen by the "drinking guy")

Vanity Fair'den Hitchcock Temalı Hollywood Portfolyosu / Vanity Fair’s Hitchcock Inspired Hollywood Portfolio


Fotoğrafçılar / Photographers: Julian Broad, Norman Jean Roy, Mark Seliger, Art Streiber


Yapım hakkında rapor burada, yapım videosu ise burada.

Behind the scene report is here, video is here.

Pazar, Şubat 10, 2008

Canavar, yani Cloverfield / Monster, aka. Cloverfield


Aşağıdaki durum benimle ve bildiğim en cengaver reklam yazarı Erçin Sadıkoğlu arasında bir telefon konuşmasında aynen yaşanmıştır.
Erçin- Cloverfield'ı biliyorsun değil mi olcayto, adamlar milyar dolar harcayarak filmdeki tehdit unsurunu gizliyorlar ya aylardır, Türkiye afişini gördün mü filmin. Biz acaba ne çıkacak derken, aman bi'şey okumayalım derken, yaratık mı, uzaylı mı, nükleer savaş mı yoksa terör mü derken Türkiye afişini gördün müüü... CANAVAR yazıyor afişte...................
- (Karşılıklı) puhahahahahahahahhahahahahahah!

The conversation below based on a real phone call between me and one-of-a-kind copywriter Ercin Sadikoglu.
Ercin - Olcayto, you know Cloverfield, right? Guys spent millions for hiding the threat factor of the movie for months to keep the wonder of the audience. We are also asking to each other "What do you think is happening in the movie? Aliens? Terror? Monsters? Nuclear War? And have you seen the Turkish version poster of the movie? They re-named the movie as "Monster"!!...
- (Together) Puhahahahahahaha!


Cuma, Şubat 08, 2008

KüçükGoogle

"Yetimlerin , öksüzlerin, kimsesizlerin arama motoru"
Sadece başlığı tıklayın.

Tuğçem seni seviyorum

Zooppa.com


Reklamcılığın geleceği? Reklamcılığın tehdidi? Kullanıcı kaynaklı medya işini fazla mı abartıyoruz acaba?
Burayı tıklayın. Seçim sizin.

The future of advertising? The threat of advertising? Are we a little bit overrating the consumer generated media thing?
Click here. The choice is yours.