Perşembe, Haziran 07, 2007

Rize/Ardeşen notları...

Geride bıraktığım 2 ay içerisinde burada karşılaştığım enteresan gelen mevzulardan bir kuple.

* Çayken'te bir bakkal ile aramızda şöyle bir selpak mendil muhabbeti geçti.
- Mendil ne kadar?
- 250 bin / 350 bin
- (avucumda bir 250 bin lira durmaktadır) ha iyi, versene bi tane.
- (bakkal pembe bir selpak çıkarıp koyar masaya, 250bin lirayı alır) Abi 100bin daha rica edecem
- E 250 dedin.
- 250 olan düz beyaz olanı abi, bu pembe, kokulu
- E beyaz olandan ver o zaman?
- Beyazından yok ki abi...
- !?!?!

* Komutanın cep telefonunu servise bırakmak için girdiğim Nokia bayisinde yanımda duran adam cebinden çıkarttığı şatafatlı Nokia 8800'ını yetkil servis elemanına uzatarak şöyle dedi: "Ha bu alet bozuk, yapun bunu, çevir sesi vermii"...

* Rize'de bir balıkçı, tezgah bomboş, tezgahın arkasında bir arçelik buzdolabı duruyor, tezgahın üstünde de bir kartonda şu yazı var: "Balıklar dolapta"

* Karşıdan karşıya yürüyerek geçen güvercin gördüm burada. Bir de kafa önde, kanatlar arkada birşey düşünüyor gibi. Önünden bisiklet geçti, durdu, bisiklete baktı dik dik, geçtikten sonra yürümeye devam. :))

* Devriyede bir köyde meyve suyu getirdiler. Yan sanayi Fanta. Adı "Chat". Sloganı da aynen şöyle; "Sanal dostlukların gerçek tadı"

* Trabzon-Rize arasında bir ocakbaşı var, adı "Sana ocakbaşı. Kendin pişir kendin ye." Adı bu kadar net başka müesseses bilmiyorum ben.

* İsimlerden açılmışken, Rize'de "Camii önü mahallesi camii" adında bir camii var. Giritli Heraklet'in ilk paradoksuna Rize'den tokat gibi bir cevap :))

* Karadeniz otoyolu Nisan'da açıldı. Rize AkParti'nin Tayyip Erdoğan'ın bu jestine teşekkürü afişlerle oldu. Şu anda otoyolun etrafında RTE'ın resmi basılı afişlerde aynen şu cümle yazıyor; "Açtığın yolda yürümeye söz veriyoruz."

* Dolmuşta geçenlerde birisi para uzattı, 500 bin eksikmiş, şöför "Ablacım verse bi 500bin daha yollarmısın" dedi, önde oturan diğer alakasız bir yolcu "Yoksa ben vereyim" diye atladı!

* Dolmuş demişken, "Rize sanayide inecek var mı" diye 2 kere soran şöföre "İnecek olsa zaten söyler ne baaraysun" diyerek posta koyan teyzeye buradan alkışlarımı yollamak istiyorum.

* Ardeşen'in Belediye ambleminde silah var...Kelimeler kifayetsiz.

* Bal heryerden alınır. Ama burada direkt arı alabiliyorsun.Yada kum, çakıl, saman...Ciddiyim...

( Bu arada, 317. dönem olarak askere gelecek ve Rize eşrafına düşecek yakını oluşacak olanlara şimdiden söyleyeyim benimle irtibata geçip bilgi alabilirler.)